fbpx
Сьогодні
21:22 03 Бер 2024

Міністр з європейських справ Франції заявив, що імперська фантазія диктатора рф не обмежується Україною

English version here

Фото: EPA

За словами Жана-Ноеля Барро, боротьба українців проти росії – це і боротьба Європейського Союзу. Чинячи опір загарбнику, вони борються за безпеку Європи та Франції, адже імперська фантазія володимира путіна вочевидь не обмежується Україною. Тому для Заходу "було б злочином піддатися духу капітуляції".

Про це він сказав в інтерв'ю Le Journal du Dimanche, пише Рубрика.

За його словами, запросивши двадцять сім глав держав і урядів у Париж, президент Франції Еммануель Макрон "продемонстрував єдність і рішучість цих країн робити більше, краще та інакше для задоволення потреб українського опору".

"Було б серйозною помилкою виключити обговорення наших варіантів. Захід був би винен у тому, що піддався духу капітуляції. Наша стійкість проти Володимира Путіна є запорукою нашої безпеки", – підкреслив політик.

Він також зазначив, що європейська оборона має вийти з-під "парасольки" НАТО, позаяк європейська оборона "з початком російської агресії в Україні набула абсолютно нового виміру".

"Зокрема, завдяки Європейському фонду миру, що уможливив фінансування підготовки українських військових, передачу військової техніки Україні та дає змогу здійснювати спільні закупівлі та виробничі операції", – наголосив Барро.

Раніше канцлер Міністерства оборони Естонії Кусті Сальм зазначив, що Європа дасть Україні далекобійну зброю, коли погіршиться ситуація на фронті.

Він зазначив, що Україну очікує важкий період у війні, доки допомога Заходу не дасть змогу знайти їй рівновагу в цій битві.

Напередодні президент України Володимир Зеленський звинуватив Захід у недостатній підтримці Києва.

Він, з-поміж іншого, сказав, що затягування з постачанням зброї для Києва призводить до того, що перелік дітей, чиї життя забирає рф, постійно зростає.

Ідея відправлення солдатів НАТО в Україну

Нагадаємо, зустріч у Парижі відбулася 26 лютого з ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона. Президенти, глави урядів та міністри 28 країн обговорили подальшу підтримку України.

Після зустрічі Макрон не виключив, що НАТО запровадить війська для допомоги Україні, але поки що консенсусу з цього питання немає.

Також можливість відправки військових в Україну не відкинув і прем'єр Франції Габріель Атталь.

Своєю чергою міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне казав, що Франція може направити своїх солдатів до України для допомоги з виконанням різних завдань, але поза участю у бойових діях.

Проте Польща та Чехія не розглядають можливість відправлення військ до України.

Окрім того, представник Білого дому повідомив Reuters 26 лютого, що США не мають планів відправляти війська для бойових дій в Україні, і що НАТО також не має планів відправляти війська для бойових дій в Україні.

Москва гнівно відреагувала на висловлювання Макрона, попередивши, що розгортання західних військ в Україні неминуче призведе до конфлікту між росією і НАТО.

Однак президент Франції заявив, що всі його заяви про повномасштабну війну рф проти України – включно з можливістю відправлення західних військ, які викликали резонанс – були ретельно продумані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: