fbpx
Сьогодні
15:35 28 Кві 2024

У росії заарештували журналістів Reuters та AP: що відомо

English version here

Фото: ASTRA

У російській федерації заарештовували журналістів Сергія Кареліна та Костянтина Габова, які співпрацювали з Associated Press і Reuters, звинувативши їх у роботі на компанію загиблого політика Олексія Навального.

Про це пише "Медуза".

Як повідомило видання, у неділю в Мурманській області заарештували відеожурналіста Кареліна, який співпрацював з Associated Press і Deutsche Welle.

Його звинувачують у роботі з Фондом боротьби з корупцією (ФБК). Яку саме статтю інкримінують журналісту і в якому місті області він перебуває – поки невідомо.

Окрім тогго, 27 квітня суд у Москві відправив у СІЗО Габова, якого пресслужба суду і ТАСС називають продюсером Reuters.

Габова звинувачують в участі в "екстремістському співтоваристві" – за створення фото- і відеоматеріалів для ютуб-каналу "Навальний Live".

У ФБК поки не робили заяв про затримання Габова і Кареліна.

Нагадаємо, що арешти російських журналістів за звинуваченнями у співпраці з ФБК почалися навесні 2024 року. 27 березня в СІЗО відправили журналістку Rusnews Ольгу Комлеву з Уфи. До оголошення ФБК "екстремістською організацією" вона була волонтеркою в місцевому штабі Навального.

Також у березні в Москві заарештували журналістку і фотографа видання Sotavision Антоніну Фаворську, яка зняла останнє відео з Навальним.

Смерть опозиційного політика Навального

У російській колонії 16 лютого заявили про смерть ув'язненого Олексія Навального. Там стверджують, що Навальний після прогулянки відчув себе зле, практично одразу зомлівши. Медики нібито вжили всіх необхідних реанімаційних заходів, але позитивних результатів це не дало, тож вони констатували смерть.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Навальний, "очевидно, убитий путіним". У НАТО заявили, що потрібно встановити всі факти щодо смерті Навального, а в Єврокомісії назвали смерть політика "похмурим нагадуванням про те, чим є путін та його режим".

Згодом начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав журналістам, що російський політик Олексій Навальний помер природною смертю — через тромб.

"Я можу вас розчарувати, але те, що нам відомо, — він реально загинув від тромбу. І це більш-менш підтверджено. Це взято не з інтернету, але, на жаль, природна [смерть]", — сказав Буданов.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: