fbpx
Сьогодні
08:59 27 Лют 2024

Макрон заявив, що в перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні 

Фото: AFP

Жоден з варіантів, і навіть, що Північноатлантичний союз (НАТО) введе війська для допомоги Україні, не повинен бути виключеним задля досягнення мети, оскільки потрібно зробити все необхідне, щоб росія не виграла цю війну. Однак поки що консенсус щодо цього питання відсутній.

Про це президент Франції Емманюель Макрон заявив після міжнародної зустрічі на підтримку України в Парижі, пише Рубрика.

"Нічого не повинно бути виключено з точки зору динаміки. Ми зробимо все необхідне для того, щоб Росія не змогла виграти цю війну. Я кажу це з рішучістю, але також і з колективним розумінням, з яким ми озираємось на останні два роки. Багато людей, які сьогодні кажуть "ніколи", були тими самими людьми, які казали "ніколи" танкам, "ніколи" літакам, "ніколи" ракетам дальнього радіуса дії", – деталізував Макрон, відповідаючи на запитання про можливість участі наземних військ з Європи у війні в Україні

Він уточнив:

"Я абсолютно не говорив, що Франція не підтримує цієї позиції. Я просто кажу, що це було згадано під час зустрічі як один з варіантів".

Макрон також нагадав, що два роки тому багато його колег говорили, що "ми будемо пропонувати спальні мішки та каски. А сьогодні вони кажуть, що нам треба працювати швидше і наполегливіше, щоб отримати ракети й танки".

За словами французького очільника, Європа часто відстає від графіка на 6-12 місяців, але після цієї зустрічі все повинно змінитись.

Зараз пріоритетом є боєприпаси, тому Європа готова до проведення своєрідного снарядного ленд-лізу для України.

"Усі ми за цим столом зобов'язуємося дістатися до суті запасів, які ще є в наявності, визначити, які з них можна ще мобілізувати в різних категоріях боєприпасів, а також працювати над усіма новими рішеннями, які пропонуються", – сказав Макрон.

Як заявив він, проблема дефіциту необхідних компонентів – зокрема пороху – також усвідомлена та має бути вирішена.

Франція також підтримала чеську пропозицію щодо закупівлі снарядів для України на зовнішніх ринках.

"Ми розглянемо її більш детально протягом наступних десяти днів, але ми повністю відкриті до неї. Єдина мета – бути ефективними в допомозі українцям", – наголосив Макрон.

Як повідомляла Рубрика, Європа допоможе Україні взяти ініціативу та діяти спільно в момент, коли є невизначеність з боку США щодо допомоги. Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Також повідомлялось, що президент Володимир Зеленський натякнув на додаткову військову підтримку від Франції під час візиту в Україну французького президента Емануеля Макрона.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: