fbpx
Сьогодні
13:40 27 Лют 2024

Польща та Чехія не розглядають можливості відправлення військ в Україну

Фото: PAP

Польща та Чехія не розглядають можливість відправлення військ до України. Після зустрічі в Парижі, де обговорювалося це питання, про це заявили прем'єр-міністри обох країн.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Reuters.

Президент Франції Еммануель Макрон порушив питання щодо можливості відправлення європейських країн військ в Україну, заявивши, що "ніщо не повинно бути виключено".

Відповідаючи на запитання заяви Макрона, прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала та його польський колега Дональд Туск прес-конференції у Празі заявили, що цей варіант не розглядається їхніми урядами.

"Я переконаний, що ми повинні розвивати ті шляхи підтримки, якими ми пішли після російської агресії. Я вважаю, що нам не потрібно відкривати якісь інші методи чи шляхи", – заявив Фіала, зазначивши, що наразі основна увага приділяється військовій допомозі, а також гуманітарній та економічній підтримці.

Туск додав:

"Польща не планує відправляти свої війська на територію України. Я думаю, що нам не слід сьогодні спекулювати, чи виникнуть обставини, які можуть змінити цю позицію".

Представник Білого дому повідомив Reuters 26 лютого, що США не мають планів відправляти війська для бойових дій в Україні, і що НАТО також не має планів відправляти війська для бойових дій в Україні.

Ідея відправлення солдатів НАТО в Україну

Нагадаємо, зустріч у Парижі відбулася 26 лютого з ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона. Президенти, глави урядів та міністри 28 країн обговорили подальшу підтримку України.

Після зустрічі Макрон не виключив, що НАТО запровадить війська для допомоги Україні, але поки що консенсусу з цього питання немає.

Як повідомляла Рубрика, Європа допоможе Україні взяти ініціативу та діяти спільно в момент, коли є невизначеність з боку США щодо допомоги. Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Також повідомлялось, що президент Володимир Зеленський натякнув на додаткову військову підтримку від Франції під час візиту в Україну французького президента Емануеля Макрона.

Зазначимо, що раніше Дональд Туск заявив, що російський диктатор має побачити, що Європа не відмовиться від підтримки України і провідну роль в цьому мають відіграти країни Веймарського трикутника (Польща, Франція, Німеччина).

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: