fbpx
Сьогодні
Новини компаній 16:23 28 Кві 2024

Фонд BGV із німецькими благодійниками у Бучі відновили школу мистецтв для дітей

English version here

Фото: благодійний фонд BGV

Благодійний фонд BGV спільно із німецькими донорами #WeAreAllUkrainians та фондом help alliance від Lufthansa Group повністю закінчив проєкт реновації дитячої школи мистецтв ім. Л. Ревуцького у місті Буча.

Про це інформує Рубрика з посиланням на благодійний фонд BGV.

У чому проблема?

Після звільнення міста родини з дітьми почали повертатися до своїх домівок попри те, що в країні триває війна.

Це сміливе повернення надихнуло об'єднатися довкола відновлення навчального закладу, аби діти мали комфортний простір та могли продовжувати навчатися. Адже, як відомо, мистецтво має цілющий вплив, особливо під час війни.

Яке рішення?

Тому фонд BGV разом із німецькими благодійниками відновили в Бучі школу мистецтв для дітей.

Фото: благодійний фонд BGV

Фото: благодійний фонд BGV

Як це працює?

У межах останнього IV завершального етапу відремонтовано сцену, закуплено чергову партію необхідного обладнання для навчання учнів на загальну суму 10 тисяч євро.

Фото: благодійний фонд BGV

Зокрема музичні інструменти і чохли до них:

  • 20 пюпітрів;
  • комбопідсилювач;
  • кабель інструментальний;
  • бас-гітара та ремінь до неї;
  • акустична система;
  • мікрофон;
  • інтерактивна панель,
  • мобільний стенд.

Фото: благодійний фонд BGV

Для танцювальних ансамблів навчального закладу придбано та передано 50 пар взуття.

Нагадуємо, що історія проєкту розпочалася 18 червня 2022 року в Мюнхенській філармонії, де відбувся Concert For Tomorrow: виступ зірок Мюнхенського симфонічного оркестру з українськими музикантами. Там було зібрано початкові кошти на відновлення Бучанської дитячої школи мистецтв, оскільки навчальний заклад зазнав істотних пошкоджень фасаду та комунікаційних систем за час окупації російськими військами у лютому-березні 2022 року.

Фото: благодійний фонд BGV

Роботи із відновлення школи мистецтв у Бучі тривали із жовтня 2022 року. Загалом на реновацію було використано 10 мільйонів гривень. Левову частку цих грошей пожертвували пасажири рейсів національного німецького авіаперевізника Lufthansa Group.

Над проєктом працювали 60 фахівців і 8 компаній-підрядників.

Однією із важливих частин проєкту було облаштування інклюзивного простору та організація відповідного навчального процесу на базі Бучанської школи мистецтв для забезпечення безбар'єрного доступу до всіх класів закладу для дітей з інвалідністю. Наразі у Бучанській дитячій школі мистецтв навчається п'ятеро дітей з особливими освітніми потребами.

Фото: благодійний фонд BGV

Відновлення закладу надало можливість продовжувати свою роботу понад 30 викладачам. І сьогодні у Бучанській школі мистецтв навчаються 539 учнів за 7-ма напрямами:

  • фортепіанний;
  • струнно-смичковий;
  • народний;
  • теоретичний;
  • образотворчого мистецтва;
  • вокалу,
  • хореографії.

Детально про попередні етапи реновації навчального закладу в Бучі можна прочитати за посиланнями.

Фото: благодійний фонд BGV

Нагадаємо, раніше Рубрика писала, що фонд BGV спільно із німецькими донорами — некомерційною організацією #WeAreAllUkrainians та фондом help alliance від Lufthansa Group — завершили всі роботи заплановані з реновації та оснащення Бучанської дитячої школи мистецтв імені Левка Ревуцького.

Також повідомлялось, що 30 червня Бучанська міська рада спільно з представниками українського Благодійного фонду BGV офіційно представили оновлений фасад приміщення Бучанської дитячої школи мистецтв.

Окрім того, як завдяки меценатам з Німеччини та України переродилася Бучанська школа мистецтв читайте в матеріалі Рубрики "Музика, яка об'єднала."

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: