fbpx
Сьогодні
18:52 29 Лют 2024

Макрон заявив, що його заяви про західні війська в Україні були "зважені та продумані"

Фото: AFP

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що всі його заяви про повномасштабну війну рф проти України – включно з можливістю відправлення західних військ, які викликали резонанс – були ретельно продумані.

Слова французького лідера цитує агентство AFP, пише ЄП.

Як зазначають, французького президента попросили прокоментувати заяву після неформального саміту союзників у Парижі. Він тоді сказав, що "не можна виключати" ймовірного відправлення західних військ в Україну.

"Це досить серйозні питання. Кожне слово, яке я говорю з цього питання, є зваженим, продуманим і виваженим", наголосив Макрон журналістам, при цьому відмовився від подальших коментарів.

Варто нагадати, що слова Макрона викликали негативну реакцію з боку урядів країн-союзниць, лідери яких поспішили запевнити, що не будуть відправляти війська.

Проте, Макрон додав, що усі лідери погоджуються з тим, що не хочуть вступати у війну з "російським народом". Також вони висловили намір і надалі стримувати ескалацію, як це відбувалося після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Ідея відправлення солдатів НАТО в Україну

Нагадаємо, зустріч у Парижі відбулася 26 лютого з ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона. Президенти, глави урядів та міністри 28 країн обговорили подальшу підтримку України.

Після зустрічі Макрон не виключив, що НАТО запровадить війська для допомоги Україні, але поки що консенсусу з цього питання немає.

Також можливість відправки військових в Україну не відкинув і прем'єр Франції Габріель Атталь.

Своєю чергою міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне казав, що Франція може направити своїх солдатів до України для допомоги з виконанням різних завдань, але поза участю у бойових діях.

Проте Польща та Чехія не розглядають можливість відправлення військ до України.

Окрім того, представник Білого дому повідомив Reuters 26 лютого, що США не мають планів відправляти війська для бойових дій в Україні, і що НАТО також не має планів відправляти війська для бойових дій в Україні.

Москва гнівно відреагувала на висловлювання Макрона, попередивши, що розгортання західних військ в Україні неминуче призведе до конфлікту між росією і НАТО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: