fbpx
Сьогодні
Фото 11:42 04 Гру 2023

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" прикордонники розпочали пропускати порожні вантажівки

Фото: Сайт ДПСУ

У ніч проти 4 грудня в пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" прикордонники розпочали оформлювати порожні великовагові вантажівки.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України, інформує Рубрика.

Там зазначили, що пропускати порожні вантажівки розпочали о першій годині за Києвом (опівночі за часом у Варшаві).

Фото: Сайт ДПСУ

Станом на 7:00 4 грудня в пункті пропуску "Угринів" на виїзд з України прикордонники оформили 30 великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 тонни.

Фото: Сайт ДПСУ

Фото: Сайт ДПСУ

Заїзд вантажівок у пункт пропуску відбувається в порядку загальної черги.

Фото: Сайт ДПСУ

Нагадаємо, 1 грудня за домовленістю Міністерства відновлення України та Міністерства інфраструктури Польщі погодили відкриття пункту пропуску "Угринів-Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок.

В ДПСУ запевнили, що відкриття "Угриніва" є першим пунктом у переліку заходів, які впроваджують для розблокування кордону, зменшення черг і збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону.

"Це дозволить якомога швидше зняти блокаду та налагодити безперебійний транспортний рух через кордон", — зазначає Держприкордонслужба.

Як повідомлялось, на ранок 3 грудня у Польщі на кордоні з Україною утворилися черги, що налічують вже понад 2,5 тисячі вантажних автомобілів.

Станом на ранок 4 грудня у чергах на перетин кордону з Польщі в Україну також  очікують 2500 вантажівок. Блокування триває.

"На напрямках, де блокування польськими перевізниками продовжується, за інформацією польських прикордонників, станом на ранок в чергах очікують 2500 вантажівок: "Ягодин" – 520, "Рава-Руська" – 880, "Краківець" –500, "Шегині" – 600", – повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Крім того, триває і блокування словацького кордону. Станом на ранок в бік України на напрямку пункту пропуску "Ужгород" очікувало проїзду 650 вантажівок.

На кордоні з Угорщиною рух йде, але черги є. Станом на ранок в бік України на напрямку пункту пропуску "Тиса" очікувало проїзду 750 вантажівок. 

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйк й заблокували низку КПП, серед яких:

  • "Ягодин – Дорогуськ";
  • "Краківець – Корчова";
  • "Рава-Руська – Гребене";
  • "Шегині – Медика".

Польський уряд не може в односторонньому випадку вплинути на угоду між Україною та Європейським союзом щодо лібералізації вантажних перевезень, попри те, що це є однією з вимог протестувальників.

Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

Окрім того, польські фермери, які долучилися до блокади перевізників на кордоні з Україною, попри те, що спочатку планували блокувати перетин кордону до суботи, хочуть продовжити свій протест 24 години на добу до 3 січня.

1 грудня Україна й Польща домовилися про часткове розблокування кордону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: