fbpx
Сьогодні
Відео, фото 18:24 28 Кві 2024

Кандидатку в президенти США від Партії зелених затримали під час пропалестинської акції

Фото: з відкритих джерел

Сотні людей затримала поліція під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази. Серед них — кандидатка у президенти Сполучених Штатів від Партії зелених Джилл Стайн.

Про це пише BBC, передає Рубрика.

Прессекретар Джилл Стайн повідомив, що кандидатка у президенти була однією з близько 80 людей, заарештованих в Університеті Вашингтона. Утім, наразі їй не висунуто жодних звинувачень, додав речник.

Протести американських студентів розпочалися 17 квітня у Колумбійському університеті у Нью-Йорку, де під час зачистки поліція затримала понад 100 демонстрантів, які розбили намети на території кампусу. Після цього акції поширилися всією країною.

Протестувальники вимагають, щоб навчальні заклади бойкотували компанії та людей, пов'язаних з Ізраїлем. Своєю чергою деякі єврейські студенти скаржаться на антисемітизм з боку деяких демонстрантів.

Фото: Facebook / Jill Stein

Згодом у Північно-Східному університеті в Бостоні ще понад 100 протестувальників заарештували за "незаконне проникнення на територію університету" після того, як вони відмовилися прибрати свої намети з території кампусу. Тоді поліція "зачистила" табір.

Північно-Східний університет написав у X, що "демонстрації були ініційовані професійними організаторами", які не мають жодного відношення до інституції. Крім того, в університеті заявили, що серед демонстрантів лунали антисемітські фрази. Лідери протесту рішуче відкинули ці звинувачення.

На тлі протестів в Каліфорнійському державному політехнічному університеті в Помоні скасували очне навчання і відклали церемонії вручення дипломів.

Довідка

Джилл Стайн – це американська лікарка та політична діячка, кандидатка від Партії зелених на пост президента Сполучених Штатів на виборах 2012 та 2016 років, де посіла четверте місце.

Раніше критики й оглядачі звинувачували Джилл Стайн у зв'язках з режимом російського президента володимира путіна. У грудні 2015 року вона була присутня на урочистому обіді в Кремлі з путіним та іншими російськими посадовцями, зокрема генералом Майклом Флінном, якого потім звинуватили у державній зраді.

Вибори президента США

День виборів призначений на 5 листопада 2024 року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Наразі Демократична та Республіканська партії США мають визначитися зі своїми кандидатами на національних з'їздах. 15 липня 2024 року офіційно визначити свого кандидата мають республіканці, а 19 серпня — демократи. Після цього протягом осені 2024-го триватимуть дебати й агітація.

Нагадаємо, президент США Джо Байден має намір взяти участь у дебатах з колишнім президентом США Дональдом Трампом.

Також повідомлялось, що американська політикиня Ніккі Гейлі оголосила про завершення своєї кампанії на виборах президента США у 2024 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: