fbpx
Сьогодні
15:51 03 Гру 2023

На українсько-польському кордоні відкриють один з пунктів пропуску для проїзду порожніх вантажівок

English version here

Фото: wikimedia.org

З 4 грудня на кордоні з Польщею відкриють пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" для того, щоб могли проїхати порожні вантажівки.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, пише Рубрика.

"З 01:00 4 грудня 2023 року з України до Польщі почнуть пропускати порожні великовагові транспортні засоби загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн)", зазначили в повідомленні.

Як розповіли прикордонники, відкриття пункту пропуску для порожніх вантажівок є одним з першим кроків для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону.

Нагадаємо, що Міністерство відновлення України та Міністерство інфраструктури Польщі працюють над умовами розблокування кордону та вже домовилися про частину таких умов.

До заходів, які на цей момент сторони вже погодили, належать:

  • Відкриття пункту пропуску "Угринів – Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок для збільшення пропускної спроможності кордону та зменшення навантаження на інші пункти пропуску.
  • Створення в системі "єЧерга" окремих пасів для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску "Ягодин – Дорогуськ" та "Краківець – Корчова". Саме на цих пунктах пропуску є фізичні смуги для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску як на українському, так і на польському боці.
  • Запуск пілотного проєкту з реєстрацією в "єЧерзі" безпосередньо перед перетином кордону на пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховіце" терміном в один місяць.

Питання скасування чи змін до "транспортного безвізу" не обговорювалось та не було на порядку денному.

Окрім того, на ранок 3 грудня у Польщі на кордоні з Україною утворилися черги, що налічують вже понад 2,5 тисячі вантажних автомобілів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: