fbpx
Сьогодні
16:42 06 Лис 2023

На польсько-українському кордоні ускладнено рух вантажівок через страйк польських перевізників

English version here

Фото: Ілюстративне

У трьох пунктах пропуску на українсько-польському ускладнений рух для вантажівок через страйк польських перевізників.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Державну прикордонну службу України.

«Після 13-ї години відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене», – йдеться у повідомленні

Прикордонники зауважили, що ускладнення руху можливе як на в'їзд до Польщі, так і на виїзд.

«Організатори протесту планують пропускати лиш по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас протестувальники планують пропускати вантажні автомобілі з вантажами безпекового, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються, тощо», – ідеться у повідомленні.

Окрім цього, за наявними даними, організатори дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту. У ДПСУ закликали громадян та перевізників, які планують перетинати кордон з Польщею, врахувати цю інформацію.

Прикордонники проводять роз'яснювальну роботу з водіями вантажних транспортних засобів щодо причин сповільненого оформлення. У разі додаткової інформації Держприкордонслужба інформуватиме про це на своїх офіційних сторінках.

Раніше повідомляли, що Мінвідновлення отримало повідомлення про підготовку блокади пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Своєю чергою відомство ініціювало зустріч з офіційними представниками Польщі та Єврокомісії (ЄК) для забезпечення стабільної роботи кордону.

Польські перевізники пригрозили з листопада перекрити всі пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Зауважимо, що польські перевізники пригрозили з листопада перекрити всі пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Польські перевізники вимагають:

  • повернути українським перевізникам дозволи;
  • посилити для іноземних перевізників правила перевезень за ЄКМТ;
  • неможливості реєструвати компанії в Польщі, якщо фінанси компанії знаходяться не на території ЄС;
  • окрему чергу в Є-черзі для авто на номерах ЄС;
  • окрему чергу на всіх кордонах для порожніх фур;
  • отримати доступ до системи "Шлях".

Раніше перевізники в Польщі обмежувались блокуванням одного пункту пропуску, а тепер планують перекрити усі наявні в'їзди з України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: