fbpx
Сьогодні
18:36 28 Кві 2024

Зеленський поговорив з лідером демократів в Палаті представників США та запросив його в Україну

Фото: ОП

Сьогодні, 28 квітня,  глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншості в Палаті представників США Гакімом Джеффрісом.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал президента.

"Подякував за його особисту роль в ухваленні Конгресом закону про допомогу Україні. Відзначив двопартійну підтримку нашої країни в Конгресі та лідерство президента Байдена. Запросив пана Джеффріса до України", – повідомив глава держави.

Зеленський також розповів лідеру меншості в Палаті представників про нагальну потребу в посиленні української протиповітряної оборони системами Patriot для захисту українських міст і громад, економіки та критичної інфраструктури від російського повітряного терору.

ППО Patriot для України

Нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна знайшла 100 вільних Patriot у світі, але спочатку хоче отримати сім для захисту від російських ракет.

Окрім того, зі слів глави українського МЗС, Україна сім батарей системи протиповітряної оборони Patriot навіть готова позичити.

Нагадаємо, 18 квітня канцлер Німеччини Олаф Шольц зауважив, що партнери по НАТО можуть  поставити Україні шість систем Patriot.

Також Нідерланди публічно заявили про готовність придбати батарею Patriot – це важливий момент.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Нідерланди не єдина держава, яка готова просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: