fbpx
Сьогодні
15:18 19 Лис 2023

Україна створила штаб допомоги заблокованим водіям на кордоні з Польщею

Фото: Фейсбук / Олександр Кубраков

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило штаб допомоги українським водіям, які вже понад 10 днів залишаються заблокованими на кордоні з Польщею.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук віцепрем'єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова.

Глава міністерства зазначив, що ключовим завданням штабу є забезпечити водіїв їжею, питною водою, медикаментами і пальним.

кордон Польща Україна

Фото: Фейсбук / Олександр Кубраков

Як розповів очільник відомства, на сьогодні черга розтягнулася:

  • у бік Ягодина на понад 30 км,
  • у бік Рави Руськоїпонад 10 км,
  • у бік Краківцяпонад 16 км.
кордон Польща Україна

Фото: Фейсбук / Олександр Кубраков

Кубраков уточнив, що за кожним із трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає потреби та перебуває на постійному звʼязку з водіями. Також цілодобово працює гаряча лінія Укртрансбезпеки: +38-(067)-120-04-83.

За словами віцепрем'єра, на кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду й необхідні ліки.

Додаткові потреби можна вказати через гугл-форму.

Також міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба. Працюватиме штаб, поки кордон не буде розблокований і стабільність руху через пункти пропуску не буде відновлена.

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

Зауважимо, що польські перевізники пригрозили з листопада перекрити всі пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Рух вантажного транспорту ускладнено в напрямку трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні: "Ягодин – Дорогуськ", "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне".

Нещодавно Україна провела переговори з польськими протестувальниками, які блокують рух вантажівок на кордоні, проте консенсусу досягти не вдалося.

Польські перевізники відкинули спільні пропозиції Єврокомісії, України та Польщі та відмовилися припинити блокування кордону з Україною. Їхня головна вимога – повернення до системи дозволів для України. 

Станом на ранок 19 листопада на кордоні з Республікою Польща спостерігалося скупчення близько 2900 вантажівок.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: