fbpx
Сьогодні
19:22 18 Кві 2024

Канцлер Німеччини: Україна може отримати шість зенітно-ракетних комплексів Patriot від країн-партнерів

Фото: Reuters

Україна від партнерів по Північноатлантичному альянсу може отримати шість зенітних ракетних комплексів Patriot.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише Рубрика, посилаючись на сайт Європейської комісії.

"Ми вже надали дві системи, тепер ми поставили й третю, і ми є країною, яка робить найбільш істотний внесок у цю справу. Остання, третя система, про яку ми оголосили і яка буде передана Україні та буде там використовуватися, – це також наш заклик до інших країн прийняти аналогічні рішення", – сказав очільник німецького уряду.

За слів канцлера, Альянс ясно дав зрозуміти, що системи, наявні в країнах НАТО, можуть бути передані, щоб дати змогу Україні краще захистити себе від численних російських атак.

Мало того, Шольц зауважив, що партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot.

"Ми чули про сім додаткових систем. Одна з них – наша, і ми сподіваємося знайти ще шість у контексті НАТО, і я знову використав цю можливість на багатьох переговорах, щоб донести цю думку", – сказав канцлер Німеччини сьогодні у Брюсселі.

Варто додати, що 4 квітня в Брюсселі під час зустрічі Ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу Німеччина ініціювала пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для ЗСУ.

Окрім того, 18 квітня, після прибуття на саміт лідерів ЄС у Брюсселі прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запропонував ідею, щоб західні країни викупили для України системи протиповітряної оборони Patriot у держав, які їх мають, але не хочуть надавати Києву.

ППО Patriot для України

Нещодавно президент Зеленський нещодавно наголошував, що Україна потребує 25 систем протиповітряної оборони Patriot або її аналогів для того, щоб повністю закрити небо над територією країни.

При цьому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна знайшла 100 вільних Patriot у світі, але спочатку хоче отримати сім для захисту від російських ракет.

Окрім того, зі слів глави українського МЗС, Україна сім батарей системи протиповітряної оборони Patriot навіть готова позичити.

Також варто додати, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель вважає, що дешевше купити американські системи Patriot для України, аніж відновлювати теплову електростанцію, яку зруйнувала російська ракета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: