fbpx
Сьогодні
16:40 13 Кві 2024

Німеччина відправить в Україну ще одну систему Patriot

English version here

Ілюстративне фото NATO

Німеччина оголосила, що негайно передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомило Міноборони країни, пише Рубрика.

Систему надають на додаток до систем протиповітряної оборони, які вже поставили та ще планують надати, для відбиття російських повітряних атак.

«російський терор проти українських міст та інфраструктури країни завдає нечуваних страждань. Він ставить під загрозу енергозабезпечення населення та руйнує промислові об'єкти, важливі для боєготовності Збройних сил України», — прокоментував рішення про передачу системи міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Глава Бундесверу запевнив, що у підтримці України Німеччина «йде настільки далеко, наскільки це можливо з огляду на власну оперативну готовність». 

 

ППО Patriot для України

Нещодавно президент Зеленський нещодавно наголошував, що Україна потребує 25 систем протиповітряної оборони Patriot або її аналогів для того, щоб повністю закрити небо над територією країни.

При цьому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна знайшла 100 вільних Patriot у світі, але спочатку хоче отримати сім для захисту від російських ракет.

Окрім того, зі слів глави українського МЗС, Україна сім батарей системи протиповітряної оборони Patriot навіть готова позичити.

Варто додати, що 4 квітня в Брюсселі під час зустрічі Ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу Німеччина ініціювала пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для ЗСУ.

Нагадаємо, що напередодні Кулеба назвав п'ять пріоритетівнад якими українські дипломати мають працювати у 2024 році. А саме посилення протиповітряної оборони є одним з пріоритетів для Києва цього року. Україна хоче отримати не лише ЗРК Patriot, а й системи Samp-T.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: