fbpx
Сьогодні
17:29 01 Тра 2024

Міноборони співпрацюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Фото: Міноборони

Представники Міністерства оборони України зустрілись з однією з найбільших світових компаній у сфері супутникової зйомки. Це єдина супутникова компанія у світі, яка забезпечує щодобову фотозйомку усієї території планети з роздільною здатністю 3-5 метрів. Назву не розголошуємо з міркувань безпеки.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міноборони України.

Однією з цілей зустрічі було обговорення механізмів обмеження космічних зйомок території України в умовах воєнного стану. Також Міноборони планує продовження контракту з компанією задля замовлення актуальних знімків території України в цілях оборони та безпеки.

«Щодня супутникові компанії ведуть зйомку території України. Ці зображення може замовляти ворог — через підставні компанії. Тому ми вдячні партнерам за готовність підписати меморандум з нами і ​​спільно реалізувати механізм щодо обмеження використання знімків нашої території. Ця співпраця має стати прикладом для інших супутникових компаній. В умовах війни ми маємо мінімізувати ризики використання зображень України ворогом», — підкреслила Катерина Черногоренко, заступниця міністра оборони.  

За її словами, Міністерство оборони вже опрацьовує міжнародні нормативно-правові механізми для протидії застосування космічної розвідки у війні проти України.

Варто зазначити, що росія використовує супутникові знімки для війни проти України. Так, на початку березня цього року глава Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив, що Росія могла купувати супутникові знімки об'єктів в Україні в американських компаній.

Крім того, ми повідомляли, що за даними західних ЗМІ, Китай надає Росії супутникові зображення для ударів по Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: