fbpx
Сьогодні
10:50 16 Кві 2024

Президент: окупантам вдалося знищити Трипільську ТЕС на Київщині, бо у нас залишилося нуль ракет

English version here

Фото: Офіс Президента

Окупаційні війська змогли знищити Трипільську ТЕС, що розташована у Київській області, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту на тлі браку допомоги від союзників.

Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв'ю PBS.

Глава Української держави коментував спільний захист Ізраїлю союзниками, які минулими вихідними відбили іранську атаку.

Як зауважив Президент, Ізраїль сам не зміг би захиститись від такого масованого удару з іранської сторони.

"Було залучено багато всього, чого не вистачає Україні… Це дійсно демонстрація того, що таке союзники не на папері, а в небі", – сказав президент.

При цьому він підкреслив, що Україна захищає небо самостійно. Зеленський додав, що союзники дають Україні ту чи іншу техніку, але "з нею у нас дефіцит".

"Я вам наведу один приклад дуже простий – на Трипільській станції, а від неї залежить світло у київському регіоні. Летіли 11 ракет. Перші 7 ми знищили, 4 знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет нуль. У нас закінчились всі ракети, які захищали Трипілля", пояснив український лідер.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський після засідання Ставки верховного головнокомандувача 15 квітня заявив, що західні держави можуть так само допомогти Україні захиститись від російських атак, як і Ізраїлю – під час іранських ударів.

"Ізраїль не є членом НАТО, і не треба було нічого такого, як активація 5-ї статті. І ніхто не виявився втягнутим у війну. Вони просто допомогли захистити життя. "Шахеди" в небі України звучать так само як і в небі Близького Сходу. Балістика всюди б'є однаково, якщо її не збити.

Небо Європи могло б уже давно отримати саме такий захист, який потрібен, якби так само й Україна мала схожу повну підтримку партнерів у збитті дронів і ракет. Терор має програвати всюди й повністю, а не десь більше, а десь менше", – зазначив Президент.

Своєю чергою у Білому домі заявили, що США відмовились від будь-якої бойової участі у війні в Україні, тому не збиватимуть іранські дрони, які запускає росія, як вони з союзниками зробили це минулими вихідними в Ізраїлі.

Що відомо про знищення Трипільської ТЕС

У ніч на 11 квітня російські окупанти запустили по території України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед". Згодом стало відомо про виліт 9-х бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" (Мурманська область, РФ). 

Тоді по Київській області, були удари "Шахедами" та ракетами, під час повітряної тривоги був атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повністю зруйнована Трипільська ТЕС.

Через масову ворожу атаку знищено всю генерацію "Центренерго".

Як повідомив міністр енергетики Галущенко внаслідок російських атак на об'єкти української енергетичної інфраструктури система втратила значний обсяг генерації електроенергії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: