fbpx
Сьогодні
21:50 17 Кві 2024

Столтенберг: НАТО має достатньо систем ППО, частину з яких може передати Україні

Фото: Фейсбук / yan.dobronosov

Північноатлантичний Альянс має достатню кількість систем протиповітряної оборони, щоб значно більше їх передати в Україну.

Про це у середу на спільній пресконференції з главами урядів Нідерландів, Данії та Чехії заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Реальність така, що, звичайно, у нас є достатньо систем, які ми могли значно більше поставити Україні, коли йдеться про протиповітряну оборону загалом, а також коли йдеться про батареї Patriot. І це саме те, над чим ми працюємо», – сказав він.

Водночас Столтенберг відмовився називати точну кількість батарей Patriot у Європі.

«Я не можу назвати точні цифри, тому що це секретна інформація. У Європі їх (батарей Patriot – ред.) менше 100. Насправді в Європі їх значно менше 100. Але, звичайно, весь Альянс має значну кількість батарей Patriot. Сполучені Штати мають найбільшу кількістю батарей Patriot», – додав генсек НАТО.

Варто зазначити, що Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, під час якої обговорили стан виконання ініціатив щодо постачання снарядів для України, а також відправку ППО.

Зеленський висловив слова вдячності Столтенбергу та партнерам за швидку реакцію, адже «Україна потребує негайних кроків для посилення протиповітряного захисту».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: