fbpx
Сьогодні
16:43 01 Тра 2024

З початку війни в Україні від вибухівки постраждали 669 людей, з них 78 – діти, – ДСНС

Фото: Суспільне

Речник Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України Олександр Хорунжий поінформував, що від початку повномасштабної війни в Україні від вибухівки загинули 297 людей, з них – 15 дітей, поранено 669 людей, з них – 78 дітей.

Про це Хорунжий розповів на брифінгу, цитує Рубрика.

За його словами, в Україні залишаються потенційно замінованими близько 156 тисяч квадратних кілометрів. Він додав, що піротехніки ДСНС наразі обстежили територію близько 129 тисяч гектарів.

"Це величезні території, які вже пройшли наші піротехніки ДСНС. На них було виявлено вибухонебезпечні предмети й відповідно знешкоджено. З початку повномасштабного вторгнення піротехнічними підрозділами знешкоджено понад 490 тисяч вибухонебезпечних предметів, в тому числі 3352 одиниць авіабомб", – сказав Хорунжий.

Нагадаємо, вибухонебезпечними предметами забруднені близько 25% території України, найщільніше замінованими залишаються деокуповані регіони. Під час розмінувань загинув 21 працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій, ще 87 піротехніків рятувальної служби зазнали поранень.

Раніше Рубрика повідомляла, що міжнародні партнери виділили Україні понад 700 мільйонів доларів на проєкти з гуманітарного розмінування на 2022-2027 роки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: