fbpx
Сьогодні
21:40 16 Бер 2024

У Японії на чоловіках випробували симулятор менструального болю: у чому рішення

Фото: Depositphotos

У Токіо чоловіки-офісні працівники телекомунікаційної фірми відчули симуляцію менструального болю, щоб допомогти їм стати більш прихильними до своїх колежанок. 

Про це пише Reuters, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

Кожна жінка сприймає "ці дні" по-своєму. Хтось чекає їх як вечора п'ятниці, хтось просто не звертає на це належної уваги, а хтось боїться менструації наче судного дня.

Біль, нудота, недомагання, слабкість – це невеликий перелік симптомів, що супроводжують жінку кожного місяця.

Жіночий організм – це неймовірно складна біологічна система, функціонування якої напряму залежить від численних чинників:

  • стану здоров'я,
  • спадковості,
  • екологічних проблем,
  • гормональних змін.

І саме 45-50% жінок стикаються з проблемою альгодисменореї – сильного болю та дискомфорту під час місячних.

Яке рішення?

Щоб краще зрозуміти та підтримати своїх колег-жінок, чоловіки-офісні працівники телекомунікаційної фірми в Токіо здобули досвід імітації менструального болю. Цю акцію присвятили Міжнародному жіночому дню.

У компанії заявили, що хочуть створити середовище, в якому понад 90% чоловіків, що працюють, могли б більше підтримувати колег-жінок, зокрема, коли справа доходить до відпустки через менструальний цикл.

Як це працює?

Повідомляється, що спеціальний пристрій передає електричні сигнали через подушечки, розташовані під пупком, щоб стимулювати нижні м'язи живота і викликати відчуття спазмів.

"Я не міг рухатися. Було так боляче, що я не міг стояти", – зізнався сказав 26-річний працівник Масая Шибасакі.

За законом компанії в Японії зобов'язані дозволяти жінкам брати відпустку за менструальним циклом. Однак немає вимог щодо оплати відпустки, і опитування показали, що близько половини працівниць ніколи не беруть її.

"Тепер я розумію, що жінки повинні працювати, борючись із цим болем щомісяця", –додає Шибасакі.

Як повідомляла Рубрика, в Іспанії жінкам, які страждають від сильного болю під час менструації, пропонуватимуть відпустку на три дні упродовж місяця.

Також Рубрика розбиралась, чи відпустка через критичні дні в Україні: необхідність чи дискримінація? Ми розповідали, як така практика працює у світі та що придумали українські компанії, які вже ввели подібні вихідні.

А Франція уперше у світі закріпила на конституційному рівні право на аборти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: