fbpx
Сьогодні
Відео 14:45 27 Кві 2024

Мати "Привида Києва" долучилася до Корпусу військових капеланів

Фото: hromadske / Тарас Подолян

Мати загиблого пілота Степана Тарабалки, якого нарекли "Привидом Києва", Наталія приєдналася до Корпусу військових капеланів.

Про це вона розповіла у Facebook, пише Рубрика.

"Я вирішила долучитися до діяльності військових капеланів, маючи свій певний духовний досвід та отримавши певну базу знань капеланства. Я хочу бути потрібною, корисною, не тільки для родини, а й військових, для ветеранів", написала жінка.

Раніше Наталія започаткувала оздоровчий центр "Тепло крилатої душі".

З грудня минулого року туди звернулись близько пів сотні бійців. Наталія Тарабалка розповідає, що деякі військові тут проходили відновлення двічі і навіть тричі.

"Тут допомагають рідні, знайомі, однокласники. Поряд з'явилося багато людей, які стали близькими і підтримують одне одного. Мені часом кажуть, якщо у вас є сили рухатись вперед, то й ми не маємо права здаватись", – додає пані Наталія.

Дружина військового, Олена, нині малює картини, які передає для Центру. Але просить не вказувати на роботах її ім'я, як автора, аби не привертати зайвої уваги, бо головне сьогодні для родини пілота – розвивати Центр, аби допомагати військовим та родинам загиблих.

Її син, Степан Тарабалка, відзначився ще на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

У суспільстві Степана нарекли "Привидом Києва" за його особливі успіхи в повітрі. Британське видання Times писало, що за першу добу війни йому вдалося збити шість російських літаків:

  • Су-27,
  • МіГ-29,
  • два літаки Су-35,
  • два Су-25.

Потім український льотчик та його побратими на МіГ-29 довели кількість знищених літаків рф до 40.

Степан Тарабалка

Фото: hromadske / Тарас Подолян

Степан загинув 13 березня у повітряному бою з набагато більшими силами російських окупантів. Льотчикові надали звання Героя України та орден "Золота Зірка" посмертно. У нього залишились батьки, дружина та син.

Президент України вручає рідним Степана Тарабалки "Золоту Зірку" Героя України. Фото: ОПУ

Пізніше в Офісі Президента України та у Генеральному штабі Збройних сил України пояснили, що образ супергероя-легенди є збірним і уособлює всіх пілотів бригади, в якій служив Степан Тарабалка.

Легендарний пілот похований у рідному селі Королівка на Івано-Франківщині. Над його могилою часто кружляють літаки. Наталія Тарабалка каже, що то друзі Степана прилітають його відвідати та віддати шану.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: