fbpx
Сьогодні
Відео 15:40 27 Кві 2024

За скоєння ДТП голові РДА Броварів, який був на підпитку, обрали запобіжний захід

Фото: поліція Київщини

Голові райдержадміністрації Броварів Володимиру Майбоженку, який напередодні перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, врізався в натовп на пішохідному переході, обрали запобіжний захід.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, пише Рубрика.

Спочатку Майбоженку оголосили підозру за ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Прокурори просили суд обрати голові РДА Броварів запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Під час засідання суд, як повідомили у відомстві, підозрюваному присудив тримання під вартою строком на 2 місяці без права внесення застави.

Слідство встановило, що 26 квітня в Броварах Володимир Майбоженко проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. Тестування показало вміст алкоголю в крові водія 2,31 проміле — це в 10 разів більше, ніж дозволено законом.

Увага! На відео ненормативна лексика!

Чотирьох потерпілих, серед яких дитина, шпиталізували:

  • у двох із них діагностували тяжкі тілесні ушкодження, вони перебувають у реанімаційному відділенні;
  • ще у двох — тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

На тлі інциденту керівник Київської ОДА Руслан Кравченко заявив, що Володимира Майбоженка звільнять.

"Подібна поведінка посадовця неприпустима! Я звертаюся до правоохоронців — в найкоротший термін дати належну правову оцінку цій події. Наполягаю на об'єктивному, неупередженому розслідуванні та справедливому покаранні", — написав Кравченко.

Чиновник також закликав правоохоронців якнайшвидше провести об'єктивне, неупереджене розслідування.

Пізно ввечері Кравченко розповів, що в аварії постраждали 32-річна мати з 2,5-річною донькою, а також два чоловіки 29 та 26 років. У дитини діагностували перелом плечової кістки та підшкірну гематому потиличної ділянки голови.

В інших постраждалих — політравма, закрита черепно-мозкова травма, травми та переломи куприка, ключиці, плеча, лопатки, кістки носа, ребер, кінцівок, множинні забої та садна. Усі вони перебувають у міській лікарні інтенсивного лікування.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: