fbpx
Сьогодні
16:59 27 Кві 2024

У ЗСУ спростували інформацію щодо відведення танків Abrams від лінії фронту

Фото: militaryphotos.net

Збройні сили України спростували інформацію видання Associated Press про те, що Україна нібито відвела американські танки Abrams з поля бою.

Про це повідомила пресслужба 47-ї окремої механізованої бригади, пише Рубрика.

"Танки чудово показують себе на полі бою й ми точно не збираємося ховати від ворога те, що зазвичай примушує ховатися його самого. А тим більше – залишати нашу піхоту без такої потужної вогневої підтримки", – йдеться у повідомленні.

Військові наголошують, що не коментують, з якою метою, куди й що саме перекидають ЗСУ.

"Це не те, що ми будемо коментувати публічно. Просимо довіряти лише перевіреній інформації та перед публікаціями матеріалів звертатися за офіційними коментарями до пресслужби!", – наголосили в бригаді.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Збройні сили України поки відвели з лінії фронту надані американські танки "Абрамс" через загрозу атак зі сторони російських безпілотників. Агентство Associated Press дізналося, що американці нарікають, що українці не застосовують тактику більш ефективного використання цієї техніки.

Що відомо про танки Abrams для українських військових

Як писала Рубрика, 15 травня, міністерство оборони США підтвердило прибуття 31 танка Abrams в Німеччину для навчання українських екіпажів.

Нагадаємо, що США виділили для України 31 танк Abrams у рамках танкової коаліції. Спочатку Пентагон заявив, що збирається замовити для ЗСУ нові танки. Проте згодом вирішили відправити танки M1A1 Abrams. Їх модифікують для українських військових.

Представник Пентагону генерал Пет Райдер заявив, що перехід на відправлення вже відремонтованих корпусів, оснащених сучасними системами озброєння, дозволить техніці швидше потрапити на поле бою.

Глава Пентагону заявив, що Abrams, які пройдуть модифікацію, надійдуть в Україну на початку осені. Водночас у Міноборони України наголосили, що ці танки не будуть брати участь у контрнаступі, оскільки українські танкісти лише готуються розпочати навчання, які триватимуть близько 10 тижнів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: