fbpx
Сьогодні
19:04 07 Бер 2024

У Харкові проведуть Тижні жіночої солідарності: у чому рішення

Фото: Ілюстративне / Волинські новини

Тижні жіночої солідарності (ТЖС) – це щорічний соціально-освітній проєкт, який проходить у Харкові вже протягом семи років. Під час різноманітних освітніх, правозахисних та культурних заходів команда ХЖО "Сфера" висвітлює проблематику гендерної нерівності в Україні, розвіює стереотипи щодо святкування 8-го березня.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Під час повномасштабної війни жінки в Україні зазнають нових викликів. Це і проблеми, з якими зіштовхуються захисниці, і решта жінок в Україні.

Водночас під час війни кількість масштабних заходів, які привертають увагу суспільства до питання прав жінок, з очевидних причин, зменшилася. Особливо у тих містах України, які регулярно потерпають від обстрілів.

Яке рішення?

Заходи Тижня жіночої солідарності у Харкові покликані підтримати жінок у цей час, віднайти сили та натхнення, надати видимості захисницям України.

Цього року ТЖС розпочнеться 8 березня з вуличної акції:

  • Під час першої частини відбудеться вшанування памʼяті героїнь України. Акція замінить Марш Жіночої Солідарності, який проходив у Харкові 5 років поспіль.
  • Під час другої частини збиратимуть підписи на підтримку петиції про перейменування вулиці Новгородської у Харкові іменем Яни Червоної – української громадської та військової діячки, волонтерки, військовослужбовиці 46-го окремого батальйону спеціального призначення "Донбас-Україна" ЗСУ, кулеметниці.

Як це працює?

У березні ХЖО "Сфера" проведе також й інші заходи в межах Тижня жіночої солідарності:

  • 9 березня, 12:00 – лекція "8 березня та інші 365 днів українських жінок".

Спікерка: Анна Шаригіна – президентка феміністичної організації ГО "ХЖО Сфера". Понад 15 років працює у сфері прав людини та гендерної рівності, займається правозахисною та просвітницькою діяльністю на місцевому та національному рівнях. Локація: "Киці та кава", Харків, вул. Сковороди, 74.

  • 16 березня, 12:00-19:00 – благодійний фест "Де брати сили?".

Фест з лекціями про відпочинок та відновлення, творчими майстернями, крамничкою та воркшопами від психологинь й інших експерток.

Фестиваль дружній до дітей, буде можливість залишити дитину в ігровому просторі. Під час події збиратимуть кошти на берці та тактичні шкарпетки для захисниць. Локація: "Pintagon art-club", Харків, вул. Данилевського, 26.

  • 27 березня – панельна дискусія "Жінки, які служать народу України: чому і як?".
  • 30 березня – лекція з інфогігієни "Як не стати овочем?".

Долучитися до подій можливо за попередньою реєстрацією в Instagram ХЖО "Сфера"

Нагадаємо, що на правому березі столиці запрацював ще один дружній до жінок і дівчат простір "Вільна" на базі Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: