fbpx
Сьогодні
16:10 17 Лют 2024

Рішення для перемоги: українських штурмовиків озброять іноземними гвинтівками Colt та кулеметами PZD

English version here

Colt Expanse M4 CE2000 Carbine. Фото: З відкритих джерел

Українські штурмові підрозділи отримають пістолети, кулемети, штурмові та снайперські гвинтівки відомих у світі виробників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на коментар заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, якого цитує Міноборони.

У чому проблема?

На полі бою російсько-української війни зійшлися зразки стрілецької зброї як старіші, так і сучасні. І виявилося, що навіть кулемети розробки початку 1900-х років у руках мотивованого бійця можуть бути ефективнішими за сучасну техніку в руках людини, позбавленої волі до боротьби.

Та все ж Україна поступово переходить на західне озброєння. Воно, за словами української влади, вже дає певний паритет із російськими силами вторгнення.

Лише сам факт того, що Україна має західне озброєння вже критичний для ведення війни. Адже багато в чому радянське – зношується, ламається або втрачається в боях і це відбувається безперервно. Поступово Україна має значно переозброїтися, але важлива швидкість, масштаб і постійність постачань із Заходу.

Стрілецька ж зброя займає важливе місце в системі озброєння будь-якої армії. Причому це стосується як зразків індивідуального використання (як-то пістолет або автомат), так і групового (умовно кажучи, кулемет).

Яке рішення?

Тому Міністерство оборони України оформило свідоцтва про реєстрацію 20 зразків стрілецької зброї іноземного виробництва.

Зазначають, що пістолети, кулемети, штурмові та снайперські гвинтівки відомих світових виробників підсилять бойові спроможності українських підрозділів.

Як це працює?

За словами заступника міністра, це продукція відомих у світі виробників – компаній Colt, Česká Zbrojovka, DSS, Heckler & Koch GmbH, Browning.

"Серед них, зокрема, штурмові гвинтівки Colt та кулемет PZD 556", повідомив Гаврилюк.

Зброя

Фото: bosdefence.no

Свідоцтва для експлуатації у війську також отримали чотири зразки 40-мм гранатометів виробництва США, Туреччини та Німеччини.

Окрім того, чотири типи монокулярів та бінокулярів нічного бачення чеського, американського та французького виробництва.

"Отримання реєстраційного свідоцтва для закордонних зразків озброєння та військової техніки дозволяє закуповувати їх та вводити до штатів військових частин", підкреслили у відомстві.

Постачання Україні боєприпасів та спільне виробництво зброї з іншими країнами

11 січня в Єврокомісії заявили, що Європейський Союз зможе виготовити один мільйон боєприпасів для України до кінця зими 2024 року.

Окрім того, німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" офіційно повідомили про створення спільного підприємства для ремонту та підтримки у боєздатному стані бойової техніки переданою Німеччиною, а також іншими західними партнерами.

Також німецький збройовий Rheinmetall закладає новий завод, який буде надавати військову підтримку Україні.

Своєю чергою Україна та Бельгія теж планують створити спільне виробництво озброєння. Найближчим часом Фінляндія почне виробництво артилерійських боєприпасів для України.

До того ж Україна та Литва домовилися про спільне виробництво дронів і засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ). Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" розпочинає стратегічне партнерство із чотирма литовськими компаніями.

А нещодавно Польща та Україна домовилися про спільне виробництво зброї: для цього Варшава вже виділила кредит.

Окрім того, Україна та Сполучені Штати Америки в рамках програми FrankenSAM створили "гібридні" системи протиповітряної оборони, які можуть запускати сучасні зенітні ракети західного калібру із модернізованих радянських пускових установок.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: