fbpx
Сьогодні
14:25 24 Жов 2023

Україна та німецький Rheinmetall офіційно створили спільне підприємство

English version here

Фото: Getty Images

Німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" офіційно повідомили про створення спільного підприємства.

Про це пише Рубрика, посилаючись на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який про це заявив на шостому Німецько-українському економічному форумі під гаслом "Відновлення, розумне зростання та безпека".

Очільник уряду повідомив, що ТОВ "Рейнметал – Українська оборонна промисловість" зареєстрували 18 жовтня.

"Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу", – додав прем'єр.

Шмигаль також вручив канцлеру Олафу Шольцу сертифікат про зареєстроване в Україні СП "Рейнметал" та "Укроборонпрому".

Український урядовець зазначив, що спільне підприємство буде обслуговувати та ремонтувати техніку, поставлену Україні від наших союзників.

Окрім того, на цьому підприємстві також буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

Своєю чергою міністр України з питань стратегічних галузей Олександр Камишін зазначив, що мова йде про перше з трьох спільних підприємств з українською промисловістю, спрямованих на розміщення виробництва зброї у державі.

"Німецькі компанії прагнуть розпочати місцеве технічне обслуговування (технічне обслуговування, ремонт та експлуатацію – ред.) зброї, яку вони відправили в Україну", зауважив чиновник.

Наступним етапом є "складання та виробництво" в Україні, що Камишін назвав "логічним розвитком відносин" між Берліном і Києвом.

Після цього спільне підприємство має перейти "до складання, а потім і до виробництва бронетехніки між Rheinmetall і "Укроборонпромом".

Окрім того, Камишін натякнув на наступне спільне підприємство. Він повідомив, що німецький виробник військової техніки Flensburger Fahrzeugbau буде співпрацювати з "приватною українською оборонною промисловою компанією".

З його слів, разом ці два спільні підприємства "охоплюватимуть весь спектр німецької зброї, що надходить в Україну і може обслуговуватися в Україні".

Що відомо про спільне з Німеччиною підприємство 

Нагадаємо, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною ще наприкінці вересня.

Повідомляли, що підприємство базуватиметься у Києві.

У Rheinmetall зауважили, що погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії щодо будівництва танкового заводу в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Окрім того, Rheinmetall та "Укроборонпромом" уклали угоду про створення спільного підприємства з ремонту танків в Україні.

Важливо зазначити, що Rheinmetall активно допомагає Україні у війні проти росії шляхом постачання боєприпасів та різної техніки. Зокрема, нещодавно концерн отримав нове замовлення на артснаряди для України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: