fbpx
Сьогодні
21:45 11 Січ 2024

Україна отримала перші докази використання армією рф ракет, виготовлених у КНДР

English version here

Фото: Вʼячеслав Мавричев/Суспільне Харків

Генеральний прокурор України Андрій Костін підтвердив, що Росія вже використовувала на війні проти України ракети з Північної Кореї.

Про це Костін розповів в ефірі Суспільне. Спротив, пише Рубрика.

Генпрокурор пояснив: щоби підтвердити дані про походження зброї, якою атакують Україну, потрібна спільна системна робота прокурорів, слідчих та експертів.

"Щодо Північної Кореї, то днями ми отримали перші докази використання армією РФ ракет, виготовлених у цій країні. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю", — сказав посадовець.

Костін додав, що такі ж висновки у військових експертів із міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора. Експерти також були на місці обстрілу та робили попередній огляд та аналіз частин ракети. Зараз триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт.

"Ми також працюємо над виявленням інших фрагментів боєприпасів, які були виявлені на місцях нещодавніх атак на Харківщині та Одещині", — сказав Андрій Костін.

рф використовує балістичні ракети Північної Кореї

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні.

Незабаром у ISW повідомили, що росія посилює спроби отримати балістичні ракети із-за кордону, оскільки ці ракети, можливо, ефективніші для проникнення або уникнення української ППО.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що у ПС наразі не можуть підтвердити інформацію про використання російською армією балістичних ракет, які передала Північна Корея.

Пізніше через таку інформацію про постачання північнокорейських ракет до РФ США скликали засідання Ради безпеки ООН.

Співробітники правоохоронних органів встановлюють країну виробництва ракет, якими російська федерація вдарила по Харкову 2 січня. Унаслідок обстрілу загинуло двоє мирних мешканців міста.

У Харкові експерти досліджують уцілілу хвостову частину ракети, яку РФ могла отримати з КНДР: візуально вона схожа на "Іскандер", однак є деякі технічні відмінності, крім того, експерти відзначають, що ракета була зібрана не так якісно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: