fbpx
Сьогодні
Відео 15:29 11 Лют 2024

Федоров: за кількістю виробництва дронів-камікадзе дальньої дії Україна наздогнала росію

English version here

Фото: Фейсбук / Віталій Бризгалов

Україна наздогнала російську федерацію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії, також очікують на появу покращеної версії морського дрона MAGURA.

Про це розповів міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров у подкасті "Слон".

"Якщо говорити про нішу "шахедів" і дальніх дронів, я просто процитую Буданова. Він кілька днів тому в інтерв'ю сказав, що у нас є паритет по цих дронах. Я скажу, що це правда. У нас до десяти виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе", повідомив очільник відомства.

Федоров також зазначив, що виробництво безпілотників дальнього радіуса дії обмежується тільки фінансуванням. Але виробництво продовжує масштабуватися.

"Можна виробляти тисячі цих дронів. Уже вироблені тисячі, майже кожного дня десь щось палає на території Росії. І це можна масштабувати.

За пів року ми наздогнали (росію, – ред.) за кількістю. Росія повинна розуміти, що ми будемо далі масштабуватися, і ми тільки почали", підкреслив міністр.

Очільник відомства наголосив, що партнери України також дивляться, як дрони розвантажують системи ППО.

Окрім того, Федоров анонсував появу покращеної версії морського дрона MAGURA. Як сказав міністр, у 2024 році очікується "новий технологічний стрибок" в розробці.

"Ми не можемо показати, але є човен, що є певною платформою і який готується до нових застосувань з новими сюрпризами", – зазначив міністр.

Також зі слів очільника міністерства, Україна має амбіції перевести виробництво засобів радіоелектронної боротьби на ринкові рейки, за прикладом безпілотників.

Що відомо про вітчизняне виробництво БпЛА

Ще у березні 2023 року міністр цифрової трансформації Михайла Федоров повідомив, що українська армія активно трансформується та отримує унікальний досвід у найбільш технологічній війні в історії. 

Український ринок з виробництва безпілотників активно розвивається; наразі в країні понад 100 компаній виготовляють дрони.

Раніше голова СБУ повідомив, що в Україні виготовили унікальний морський надводний дрон "Морський малюк". Виробництво цих безпілотників розташоване в Україні, але заводи знаходяться під землею.

Нещодавно у Держспецзв'язку також повідомили, що замовили в "Укроборонпрому" сотні дронів вітчизняного виробництва. Вони будуть готові до кінця року.

Окрім того, Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів". За місяць вдається виготовити десятки таких дронів.

Також, почали виготовляти серійно вітчизняні ударні БпЛА літакового типу Cobra, які розробили інженери із Кривого Рогу: дальність їхнього польоту становить до 300 км.

Варто додати, що в Україні продовжується будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar. Щороку на ньому планують виробляти понад 100 одиниць дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: