fbpx
Сьогодні
09:24 30 Кві 2024

Головнокомандувач ЗСУ подякував прикордонникам за самовідданість у боротьбі за незалежність України

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський подякував прикордонникам, які у 2014 році не зрадили присязі на вірність Україні й самовіддано захищають Батьківщину зараз.

Про це ідеться на сторінці головнокомандувача ЗСУ у Фейсбуці з нагоди Дня прикордонника України, передає Рубрика.

30 квітня щорічно з 2018 року в Україні відзначається День прикордонника.

Сирський нагадав, що 30 квітня – день дуже символічний в історії українських прикордонників, "він присвячений подіям кінця квітня 1918 року, коли донецька група Армії Української Народної Республіки під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши від російської окупації Барвінкове, Слов'янськ, Бахмут, Костянтинівку, Микитівку, Колпаків та велику частину українського Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон Української Народної Республіки з Росією".

"Українські прикордонники повинні знову повернуться на сучасні міжнародно визнані кордони України", – підкреслив головнокомандувач.

За його словами, у пам'яті українського народу назавжди залишиться подвиг бійців Луганського прикордонного загону, які у 2014 році героїчно чинили спротив російській агресії.

"Так само ми пам'ятаємо мужність прикордонників героїв оборони Маріуполя у 2022 році", – заявив Сирський.

Він наголосив, що військовослужбовці Державної прикордонної служби пліч-о-пліч з військовослужбовцями Сил оборони і безпеки України безпосередньо на передовій знищують російських загарбників.

Головнокомандувач подякував всьому особовому складу Державної прикордонної служби України за вірність присязі, мужність, відвагу, самопожертву у боротьбі за незалежність України.

"Вічна слава і вічна пам'ять усім українським прикордонникам, які віддали за свободу найцінніше – власне життя! Слава українським прикордонникам", – підкреслив Сирський.

Нагадаємо, в ДПСУ анонсували нову модель охорони кордону: не захист, а саме оборона.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада ухвалила закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби на 15 тисяч військовослужбовців.

Окрім того, у березні постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук заявив, що уряд зареєстрував у парламенті проєкт закону, який дасть змогу збільшити чисельність прикордонних військ України на 15 тисяч осіб.

Також частину земель Чорнобильського заповідника біля кордону віддадуть українським прикордонникам, щоб облаштувати оборонні укріплення.

Варто додати, що через велику кількість сфальшованих документів прикордонники посилили контроль на виїзд чоловіків.  За 2023 рік їх виявлено близько 3 тисяч.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: