fbpx
Сьогодні
19:45 26 Лип 2023

Рішення для перемоги: в Україні розробили морський дрон Magura V5

На міжнародній оборонній виставці International Defence Industry Fair (IDEF 2023) у Туреччині презентували новий український морський безпілотний апарат Magura V5.

Про це пише «Промисловий Портал».

У чому проблема?

Завдяки допомозі союзників "Укроборонпрому" і волонтерам наші Сили оборони поступово зрівнюють баланс сил на суходолі (хоча у росіян все ще більше техніки та боєприпасів). А винищувачі F-16 дадуть українським ВПС перевагу над окупантами у небі. 

Лише на Чорному морі все сумніше, бо у росіян досі є тотальне домінування. Тут рф має ескадру фрегатів-ракетоносців (і катери з аналогічним озброєнням), підводні човни та чимало кораблів підтримки: від розвідувальних до міношукачів. 

Їх може підтримати авіація з окупованого Криму. Україні відповісти нічим: у нас немає жодного великого бойового корабля, здатного вийти в море для бою з росіянами. 

З берега їх теж не дістанеш: у ракети "Нептун" дальність польоту – 280 кілометрів від берега (авіаційну версію так і не встигли доробити). Тобто кораблі рф могли, умовно, стати на якір за 300 кілометрів, і безкарно обстрілювати Україну ракетами та вести розвідку. А ще вони блокують шляхи до Одеси та інших наших портів.

Яке рішення?

Безпілотник Magura V5 може виконувати розвідувальні та патрульні завдання, пошуково-рятувальні роботи, протимінну боротьбу, охорону морського флоту та інші бойові місії.

Як це працює?

"Гідродинамічний корпус V5 дозволяє дрону пересуватися приховано з чудовою маневреністю. Він легко запускається з будь-якого віддаленого місця. Безпілотне управління V5 зводить до мінімуму потребу в людських ресурсах для виконання місій, зменшуючи потенційну смертність під час роботи у суворих умовах", – коментують розробники.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: