fbpx
Сьогодні
09:42 30 Кві 2024

Клименко анонсував створення третьої бойової бригади прикордонників "Гарт"

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив про створення третьої бойової бригади Державної прикордонної служби України "Гарт".

Про це він написав у Телеграмі, передає Рубрика.

Як зазначив міністр, сьогодні День прикордонника України, професійне свято тих, хто віддано захищає й обороняє державний кордон.

"Прикордонники відважно проявили себе в боях у 2014 році. І дотепер прикордонні загони та сформовані бойові бригади Гвардії Наступу "Сталевий кордон" і "Помста" продовжують бити ворога, демонструючи неабияку міць та витримку", – підкреслив Клименко.

Як заявив очільник МВС, символічно саме сьогодні оголосити про створення третьої бойової бригади Держприкордонслужби – "Гарт", бійці якої вже підсилюють Сили оборони на східних рубежах.

"Оборона острова Зміїний, Маріуполя, битва за Київ, звільнення від окупантів півночі та Харківщини – лише частина героїчного супротиву, який триває і досі. Це непростий, але достойний шлях, який веде нас до мети – виходу на кордони 1991-го року. До безпечної та мирної України", – наголосив Клименко.

Як повідомлялось, 30 квітня щорічно з 2018 року в Україні відзначається День прикордонника.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський подякував прикордонникам, які у 2014 році не зрадили присязі на вірність Україні й самовіддано захищають Батьківщину зараз.

Нагадаємо, в ДПСУ анонсували нову модель охорони кордону: не захист, а саме оборона.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада ухвалила закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби на 15 тисяч військовослужбовців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: