fbpx
Сьогодні
11:58 16 Сер 2023

Глава СБУ розповів, де саме збирають унікальні українські надводні дрони "Морський малюк"

В Україні на одному з підземних виробництв налагодили виготовлення морських надводних дронів, які Сили оборони успішно використовували для атаки на Кримський міст та російські кораблі, зокрема, "Оленегорський горняк" та танкер "SIG".

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву голови СБУ Василя Малюка у коментарі CNN та пресслужбу СБУ.

Як зазначив очільник Служби безпеки, українські дрони виготовляються на одному з підземних виробництв на території України.

"Наразі в процесі розробки і реалізації в нас дуже багато різних цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю вам, це буде сюрпризом, особливо для наших ворогів", зауважив Малюк.

Голова СБУ ще додав, що саме українські дрони також корабель "Оленегорский горняк" і нафтовий танкер SIG.

Відмітимо, що атака 17 липня завдала шкоди дорожнім смугам мосту, і, за словами російських чиновників, загинули двоє мирних жителів. Це була друга атака на життєво важливу переправу, яка показала, як важко захищати єдиний незалежний російський зв'язок з півостровом.

Ці надводні безпілотники є власною технічною розробкою СБУ.

дрон, БпЛА Морський малюк

Фото: СБУ

Окрім того Малюк додав, що над розробкою даних дронів і їх виготовленням працює колектив Служби безпеки, якому допомагають цивільні інженери та айтішники.

Морські дрони, які пошкодили Кримський міст у липні 2023 року, були названі "SeaBaby" ("Морський малюк").

Голова СБУ розповів, що морські дрони для того, щоб нанести пошкодження Кримському мосту у липні 2023 року, були обладнані бойовою частиною 850 кг.

Для враження десантного корабля й танкера, зі слів Малюка, використали два окремі надводні дрони, в кожному з яких було по 450 кілограмів бойової частини.

Також Глава СБУ зазначив, що західні партнери не беруть участі в проведенні даних спецоперацій, але активно переймають досвід СБУ.

Нагадаємо, що Служба безпеки України також оприлюднила відео тренувань ударних дронів "Морський малюк", якими СБУ атакувала Кримський міст.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: