fbpx
Сьогодні
11:58 27 Січ 2024

ОВА: на Сумщині ворожа ДРГ розстріляла брата та сестру

English version here

Фото: з відкритих джерел

На прикордонній території Сумської області зранку 27 січня російська диверсійно-розвідувальна група розстріляла двох цивільних.

Про це повідомила обласна військова адміністрація, пише Рубрика.

Як зазначили в ОВА, окупанти розстріляли брата та сестру з Хотінської громади. Їхній будинок розташований у селі Андріївка, що у 5-кілометровій прикордонній зоні.

У повідомленні не уточнили, якого віку були загиблі.

Очільник ОВА Володимир Артюх вкотре звернувся до жителів 5-кілометрової зони з проханням про евакуацію. Він наголосив, що цей процес уже триває не перший місяць і допомогу надають на кожному етапі.

"Цей процес вже триває не перший місяць, допомога надається на кожному етапі.

Російські терористи продовжують вбивати мирне населення.

Евакуювавшись з небезпечних територій ви збережете своє життя", вчергове нагадав очільник області.

За даними обласної влади, уночі та зранку 27 січня росіяни здійснили 3 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області.

Зафіксовано 61 вибух. Обстрілів зазнали Білопільська та Великописарівська громади.Інформації про постраждалих не надходило.

Нагадаємо, що у прикордонних районах Сумської області тривають бойові дії. Великою загрозою як для військових, так і для цивільних є також ворожі диверсійні групи.

Тому командування Північної операційної зони проводить постійні тренування контрдиверсійних груп. Обстановка у цій зоні залишається контрольованою.

Окрім того, на прикордонній з росією території Сумської області тривають комплексні контрдиверсійні заходи. Жителів регіону просять з розумінням до цього ставитися та повідомляти СБУ про підозрілих осіб.

Проникнення російських ДРГ на територію України

Зауважимо, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи по 9-10 разів на місяць здійснюють спроби заходити на територію прикордонних із Росією районів Чернігівської та Сумської областей.

Українські військові зазначають, що цілі й завдання окупантів залежать від розмірів групи.

Так на початку січня російська диверсійно-розвідувальна група проникла на територію Чернігівської області. Від рук ворожих диверсантів загинув цивільний.

Так 13 грудня, на території Сумської області український прикордонний наряд виявив декілька росіян з диверсійно-розвідувальної групи, які рухалися з території російської федерації. По диверсантах прикордонники відкрили вогонь на ураження, зав'язався стрілецький бій.

А в кінці листопада військові ЗСУ підтвердили спроби проникнення російської ДРГ на півночі країни.

Також повідомлялось, що 12 жовтня, ворожа диверсійна розвідувальна група російських окупантів намагалась прорватися через кордон України в Сумській області та потрапити до об'єкта критичної інфраструктури. Отримавши відсіч загарбники відійшли з втратами.

Упродовж липня Сили оборони України у Сумській та Чернігівський областях припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон.

Окрім того, у  гирлі Дніпра Сили оборони знищили три диверсійно-розвідувальні групи ворога, зокрема знищено 11 окупантів, три човни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: