fbpx
Сьогодні
14:58 18 Січ 2024

Біля кордону на Чернігівщині посилять контроль за пересуванням цивільних

Зенітна установка ЗУ-23-2 (ZU-23-2CP) українських прикордонників. Січень 2024. Україна. Фото: Скріншот з відео ДПСУ

У 5-кілометровій зоні Чернігівської області поблизу кордону посилить режим контролю за пересуванням цивільних.

Про це пише Рубрика, посилаючись на очільника Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса.

"Задля безпеки місцевих жителів у 5-кілометровій зоні біля кордону Держприкордонслужба посилить режим контролю за пересуванням цивільних", повідомив очільниу області.

Як зазначив голова ОВА, таке рішення ухвалила Рада оборони Чернігівської області.

Чаус також  нагадав, що комендантська година залишилась без змін з (00:00 до 04:00), як і заборона на продаж алкоголю для торгових мереж та закладів харчування (з 22:00 до 9:00).

Що відомо про обмеження у прикордонних населених пунктах

У 19 населених пунктах Сумської області, які розташовані у п'ятикілометровій зоні поблизу кордону з російською федерацією, не залишилось місцевого населення. Усі жителі евакуювались.

Нагадаємо, що 17 січня військове командування закликало жителів прикордонних районів Чернігівської та Сумської областей евакуюватися для того, щоб українські Сили оборони могли вести повноцінний обмін вогнем з ворогом, а також заради власної безпеки.

Також через безпекову ситуацію у Харківській області влада запровадила обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району.

А у Донецькій області за минулі вихідні, 6-7 січня, вдалося евакуювали 20 дітей та 10 маломобільних осіб із прифронтових населених пунктів.

Ситуація на північному кордоні України з росією

Нагадаємо, що Українські військові продовжують процес побудови захисних споруд та ліній загородження на північних кордонах поряд з російською федерацією.

Окрім того, російські ДРГ намагалися сім разів протягом останнього місяця прорвати кордон України. Зокрема, одну зі спроб було здійснено в районі Миропілля Сумської області.

Також нещодавно екіпажам вогневих груп з протиповітряної оборони у Північній операційній зоні командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв передав нові потужні пошукові зенітні прожектори.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: