fbpx
Сьогодні
Відео, фото 11:30 16 Січ 2024

Рішення для перемоги: СБУ провела навчання на випадок прориву ворожих ДРГ з півночі

Фото: СБУ

В одному з прикордонних районів Рівненської області Служба безпеки України провела масштабні контрдиверсійні заходи разом з іншими Силами оборони та відпрацювала злагодженість дій у разі прориву на територію регіону диверсантів.

Про це повідомила СБУ, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Зауважимо, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи по 9-10 разів на місяць здійснюють спроби заходити на територію прикордонних із Росією районів Чернігівської та Сумської областей.

Українські військові зазначають, що цілі й завдання окупантів залежать від розмірів групи.

Так 13 грудня, на території Сумської області український прикордонний наряд виявив декілька росіян з диверсійно-розвідувальної групи, які рухалися з території російської федерації. По диверсантах прикордонники відкрили вогонь на ураження, зав'язався стрілецький бій.

А в кінці листопада військові ЗСУ підтвердили спроби проникнення російської ДРГ на півночі країни.

Також повідомлялось, що 12 жовтня, ворожа диверсійна розвідувальна група російських окупантів намагалась прорватися через кордон України в Сумській області та потрапити до об'єкта критичної інфраструктури. Отримавши відсіч загарбники відійшли з втратами.

Упродовж липня Сили оборони України у Сумській та Чернігівський областях припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон.

А також у  гирлі Дніпра Сили оборони знищили три диверсійно-розвідувальні групи ворога, зокрема знищено 11 окупантів, три човни.

Минулого тижня російська диверсійно-розвідувальна група проникла на територію Чернігівської області. Від рук ворожих диверсантів загинув цивільний.

Яке рішення?

Служба безпеки України провела масштабні контрдиверсійні заходи в одному з прикордонних районів Рівненської області та разом з іншими Силами оборони відпрацювала злагодженість дій у разі прориву на територію регіону ворожих диверсантів.

Як це працює?

Відповідно до плану тренувань, одна з "диверсійно-розвідувальних груп" таємно проникла до міста, де розташована атомна електростанція, інша – захопила в заручники сина керівника енергооб'єкта й вимагала повністю зупинити роботу підприємства.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Застосовуючи психологічний тиск і погрози фізичної розправи, "диверсанти" змушували "заручника" схилити його батька до співпраці з країною-агресором.

Правоохоронці спільно з бійцями Центру спеціальних операцій "А" СБУ знешкодили умовні ворожі групи, звільнили "потерпілих" й у такий спосіб запобігли можливій техногенній катастрофі.

Фото: СБУ

Серед іншого, були відпрацьовані поглиблені перевірки місцевих жителів та об'єктів критичної інфраструктури.

Тренування відбулися в умовах, максимально наближених до реальних.

Крім СБУ, участь у заходах брали підрозділи Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Як повідомляла Рубрика, біля північних кордонів України росія тримає військовий контингент чисельністю 19 тисяч осіб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: