fbpx
Сьогодні
14:42 05 Січ 2024

У Сумській області тривають контрдиверсійні заходи: місцевих просять повідомляти про підозрілих осіб

Фото: ssu.gov.ua

На прикордонній з Росією території Сумської області тривають комплексні контрдиверсійні заходи. Жителів регіону просять з розумінням до цього ставитися та повідомляти СБУ про підозрілих осіб.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Управління СБУ у Сумській області.

"Зважаючи на правовий режим воєнного стану, який запроваджено на території нашої держави та з урахуванням прикордонного розташування Сумської області, на території регіону тривають комплексні контрдиверсійні заходи. Вони спрямовані на запобігання та нейтралізацію загроз розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави", – йдеться в повідомленні.

Жителів області просять зберігати спокій, з розумінням ставитись до можливих незручностей та відповідально реагувати на законні вимоги учасників контрдиверсійних заходів.

За наявної інформації щодо підозрілих осіб, які перебувають у регіоні, особливо, якщо такі цікавляться розташуванням військових та стратегічно важливих об'єктів, підрозділів Сил оборони тощо, необхідно телефонувати на цілодобову лінію довіри Управління СБУ в Сумській області, за номером: 0891-200-533 або повідомляти на електронну адресу: [email protected].

Проникнення російських ДРГ на територію України

Зауважимо, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи по 9-10 разів на місяць здійснюють спроби заходити на територію прикордонних із Росією районів Чернігівської та Сумської областей.

Українські військові зазначають, що цілі й завдання окупантів залежать від розмірів групи.

Так в кінці листопада військові ЗСУ підтвердили спроби проникнення російської ДРГ на півночі країни.

Також повідомлялось, що 12 жовтня, ворожа диверсійна розвідувальна група російських окупантів намагалась прорватися через кордон України в Сумській області та потрапити до об'єкта критичної інфраструктури. Отримавши відсіч загарбники відійшли з втратами.

Упродовж липня Сили оборони України у Сумській та Чернігівський областях припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ зранку 14 грудня повідомляв, що на Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

Сумська ОВА повідомляла, що вночі та зранку 14 грудня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 32 вибухи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: