fbpx
Сьогодні
Відео 09:59 26 Січ 2024

Військові попередили про загрозу ДРГ на Сумщині та показали відео тренування контрдиверсійних груп

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

У прикордонних районах Сумської області тривають бойові дії. Великою загрозою як для військових, так і для цивільних є також ворожі диверсійні групи. Тому командування Північної операційної зони проводить постійні тренування контрдиверсійних груп. Наразі ситуація у цій зоні залишається контрольованою.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на командувача Об'єднаних Сил ЗСУ Сергія Наєва у Фейсбуці.

Військові зазначають, що на прикордонних територіях Сумської області продовжуються бої. Ворожа армія використовує різні види зброї, включаючи артилерію та авіацію Їх інтенсивність не така, як на інших ділянках фронту. Але вони становлять загрозу, як і активність диверсійних груп противника.

"Ворог активізувався останнім часом. Почастішали заходи диверсійних груп. Ми намагаємося, вони і не проходять, але спроби є", – зазначив військовослужбовець ЗСУ.

Оборонці північного кордону протидіють ворожим ДРГ. У Північній оперативній зоні постійно проводяться тренування контрдиверсійних груп, щоб підготувати військових до виявлення та нейтралізації ворога, який намагається перетнути кордон.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв показав, як проходять навчання контрдиверсійних сил. Захисники відпрацювали штурми окопів, які за легендою нібито захопили диверсанти.

"Біля кордону зараз дуже небезпечно, цивільним людям треба бути подалі. Якщо кажуть, що треба трішки далі переселятися, краще виїхати", – сказав один з учасників навчань.

Наєв наголосив:

"Контрдиверсійні групи вже неодноразово продемонстрували свою ефективність у знешкодженні ворожих диверсантів, тому їх готовність до дій є надзвичайно важливою".

За словами генерал-лейтенанта, "станом на зараз обстановка у Північній операційній зоні залишається контрольованою".

Наєв уточнив:

"У той же час на території Російської Федерації, росіяни створили та утримують угруповання загальною чисельністю близько 20 тис. осіб. Підрозділи ворога постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості. Відмічаються заходи з переозброєння підрозділів на новітні або модернізовані зразки озброєння".

Командувач зазначив:

"Своєю чергою з боку Республіки Білорусь, з метою посилення кордону, крім підрозділів прикордонної служби, вздовж кордону утримується близько 1 800 осіб зі складу Збройних сил Білорусі. Військовими та правоохоронними підрозділами на постійній основі проводяться заходи бойової підготовки, нарощується система спостереження та інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості вздовж кордону".

За словами Наєва, "в рамках створення так званої "Союзної держави", воєнно-політичне керівництво Білорусі продовжує надавати посильну допомогу РФ у збройній агресії проти нашої Держави, шляхом постачання та ремонту озброєння і військової техніки".

"На підприємствах військово-промислового комплексу Білорусі здійснюється виробництво нових та переробка застарілих боєприпасів, з подальшою їх передачею в інтересах Збройних сил Росії", – додав командувач.

Наєв заявив, що перебування поблизу кордону з Росією на півночі України є небезпечним для цивільних, і закликав слухати поради військово-цивільної адміністрації щодо евакуації.

Зауважимо, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи по 9-10 разів на місяць здійснюють спроби заходити на територію прикордонних із Росією районів Чернігівської та Сумської областей.

Проникнення російських ДРГ на територію України

Українські військові зазначають, що цілі й завдання окупантів залежать від розмірів групи.

Так на початку січня російська диверсійно-розвідувальна група проникла на територію Чернігівської області. Від рук ворожих диверсантів загинув цивільний.

Так 13 грудня, на території Сумської області український прикордонний наряд виявив декілька росіян з диверсійно-розвідувальної групи, які рухалися з території російської федерації. По диверсантах прикордонники відкрили вогонь на ураження, зав'язався стрілецький бій.

А в кінці листопада військові ЗСУ підтвердили спроби проникнення російської ДРГ на півночі країни.

Також повідомлялось, що 12 жовтня, ворожа диверсійна розвідувальна група російських окупантів намагалась прорватися через кордон України в Сумській області та потрапити до об'єкта критичної інфраструктури. Отримавши відсіч загарбники відійшли з втратами.

Упродовж липня Сили оборони України у Сумській та Чернігівський областях припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон.

Окрім того, у  гирлі Дніпра Сили оборони знищили три диверсійно-розвідувальні групи ворога, зокрема знищено 11 окупантів, три човни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: