fbpx
Сьогодні
Фото 10:40 03 Сер 2023

Наєв повідомив, що Сили оборони за липень зупинили чотири спроби перетину кордону російськими ДРГ на півночі

Фото: Телеграм Сергія Наєва

Упродовж липня Сили оборони України у Сумській та Чернігівський областях припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон.

Про це командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив у Телеграмі, інформує Рубрика.

"Протягом липня 2023 року в смузі відповідальності північного оперативно-стратегічного угруповання військ було виявлено та упереджено чотири спроби проникнення на територію України диверсійних розвідувальних груп противника", – ідеться у повідомленні.

Фото: Телеграм Сергія Наєва

За словами Наєва, події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областей.

Фото: Телеграм Сергія Наєва

"Ці випадки було зафіксовано в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів і відкрити вогонь на ураження. У заходах протидії диверсійно-розвідувальним силам противника активну участь брали також підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні резерви та спецпризначенці Центру спеціальних операцій "Альфа"", – підкреслив Наєв.

Він зазначив, що наразі на Північному напрямку тривають роботи з:

  • удосконалення системи відеоспостереження,
  • мінування можливих шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами,
  • облаштування мінованих непрохідних лісових завалів.

Фото: Телеграм Сергія Наєва

Нагадаємо, раніше командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що Сили оборони підсилюють державний кордон, щоб він був повністю непрохідним для російських загарбників.

Наєв повідомив, що північний кордон посилили особовим складом і технікою.

Окрім того, командування Об'єднаних сил ЗСУ зауважив, що дії членів ПВК "Вагнер" у білорусі відбуваються з метою психологічного тиску та залякування населення України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: