fbpx
Сьогодні
Відео, фото 12:47 11 Січ 2024

Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції на північному кордоні

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Сили оборони  на кордоні України з росією та білоруссю продовжують підвищувати кількість й ефективність мобільних вогневих груп протиповітряної оборони та працюють над створенням потужної системи інженерних загороджень.

Про це командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив у Фейсбуці, пише Рубрика.

Як повідомив Наєв, тільки протягом останніх місяців фортифікаційне обладнання смуг оборони державного кордону України у Північній операційній зоні збільшено на 63 відсотки.

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

За словами командувача, обстановка в цьому регіоні контрольована.

Попри те, що ворог періодично здійснює обстріли української території з артилерії та мінометів, намагається застосовувати ДРГ, а також запускає ударні дрони, наступальних угруповань ним тут не створено.

"Проте, ми не сидимо склавши руки. Сили оборони діють на упередження. Займаємось підвищенням кількості та ефективності мобільних вогневих груп ППО, триває контрдиверсійна робота. Але головне – розбудовуються оборонні рубежі та створюються потужна система інженерних загороджень", – розповів Наєв.

Він наголосив, що все це робиться для того, щоб українці почували себе у безпеці. Адже, на побудовані об'єкти в подальшому, у разі зростання загрози, готові будуть прибути додаткові бойові бригади, які займуть підготовлені позиції.

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Також командувач розповів, що дані позиції нічим не відрізняються від тих, які облаштовуються в інших північних регіонах від Волині до Харківської області. Вони робляться за типовою схемою. Коригування вносять тільки особливості місцевості.

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Безпосередньо, кожна траншея зміцнюється геотекстилем, обладнуються бетонні захисні споруди, бліндажі, а також вогневі позиції.

Перед опорним пунктом утворюється система інженерних загороджень, як невибухових, так і вибухових.

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

"В подальшому, після того, як цивільні організації завершать тут свої роботи, визначені ділянки будуть щільно заміновані. Таким чином, ми утворюємо об'єкт, який за своїми оборонними можливостями має стримати наступ як мінімум батальйону ворожих сил. З РОПів створюється ціла оборонна смуга, яка, своєю чергою, здатна стримувати значно більші військові з'єднання", – пояснив Наєв.

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Ситуація на кордоні та роль білорусі у війні росії проти України 

Нагадаємо, білорусь допомагає росії у війні проти України. Ще на початку повномасштабного вторгнення російські терористи атакували нашу країну в тому ж числі й з території Білорусі.

Тоді ж ворог захопив частину Київської, Чернігівської та Сумської областей. Пізніше наші воїни докупували території.

Також росіяни використовували білорусь для завдання ракетних ударів по нашій країні.

Окрім того, варто зазначити, що так звані російсько-білоруські навчання дозволяють москві утримувати у білорусі свої війська.

Раніше спікер ДПСУ Андрій Демченко розповідав, що ситуація по кордону із Білоруссю залишається контрольованою – там не відбувається ні спроб проникнення ДРГ, ні нагнітання ситуації.

Водночас прикордонники продовжують укріплювати кордон України з Білоруссю, облаштовують загородження різних типів.

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв наголосив, що українські військові пильнують кордон з Білоруссю та у разі загрози готові оперативно реагувати.

Нагадаємо, Міноборони Білорусі будує нове військове містечко в Гомельській області, за 40 кілометрів від кордону з Україною. Будівництво першої черги має бути завершено у березні 2024 року.

Також повідомлялось, що на території білорусі росія розгортає ядерну зброю. За посередництва режиму лукашенка дані маніпуляції кремль виконує на кордонах із країнами-членами НАТО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: