fbpx
Сьогодні
Відео 10:24 12 Жов 2023

ДРГ росіян намагалася прорватися у Сумській області, - Наєв

Фото: ДПСУ

Ворожа диверсійна розвідувальна група російських окупантів намагалась прорватися через кордон України в Сумській області та потрапити до об'єкта критичної інфраструктури. Отримавши відсіч загарбники відійшли з втратами.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, пише Рубрика з посиланням на його Telegram-канал.

"Сьогодні опівночі в ході виконання завдань на спостережному посту, бійці бригади територіальної оборони, що виконують завдання в районі Сумської територіальної громади, було виявлено диверсійну розвідувальну групу противника з 8 чоловік", – розповів він.

За його словами, диверсанти перетнули державний кордон України та рухались в напрямку одного з обʼєктів цивільної критичної інфраструктури.

"По противнику було нанесено вогневе ураження артилерійським та мінометним підрозділами", – додав генерал.

Понісши бойові втрати диверсійна група відійшла у бік державного кордону.

"Втрати серед українських військовослужбовців відсутні", – констатував Наєв.

Напередодні в Центрі національного спротиву попереджали, що спецпідрозділи головного управління Генштабу ЗС рф прибули до Бєлгородської області для організації диверсій на території України з боку Сумської області.

Довідка

Сумська область межує з росією на півночі і сході. Зокрема, регіон сусідить з Брянською, Курською та Бєлгородською областями Росії. Протяжність державного кордону з росією – 562,8 км.

Тому російські ДРГ регулярно намагаються проникнути на територію області.

Нагадаємо, 13 серпня, українські Сили оборони успішно відбили спробу диверсійно-розвідувальної групи армії рф прорватися на територію Сумської області.

Також 11 червня російська диверсійно-розвідувальна група намагалася проникнути на територію Сумської області приблизно 2,5 місяці тому. Її знищили українські воїни.

Окрім того, 21 січня у Сумській області російська диверсійно-розвідувальна група намагалася перетнути кордон.

Нагадаємо, раніше командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що Сили оборони підсилюють державний кордон, щоб він був повністю непрохідним для російських загарбників.

Командувач також  раніше розповідав, що північний кордон посилили особовим складом і технікою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: