fbpx
Сьогодні
10:58 14 Гру 2023

Прикордонники на Сумщині вступили в бій з російською ДРГ

Минулої доби, 13 грудня, на території Сумської області український прикордонний наряд виявив декілька росіян з диверсійно-розвідувальної групи, які рухалися з території російської федерації.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України, інформує Рубрика.

По диверсантах прикордонники відкрили вогонь на ураження, зав'язався стрілецький бій.

Там зазначили, що для посилення напрямку на місце висунулися резерви підрозділів ДПСУ та Сил оборони, залучили артилерійський та мінометний розрахунки.

"У результаті бою — окупанти відійшли, втрати ворога уточнюються", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ зранку 14 грудня повідомляв, що на Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

Сумська ОВА повідомляла, що вночі та зранку 14 грудня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 32 вибухи.

Обстрілів зазнали Краснопільська, Великописарівська, Свеська, Шалигинська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська громади.

Проникнення російських ДРГ на територію України

Зауважимо, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи по 9-10 разів на місяць здійснюють спроби заходити на територію прикордонних із Росією районів Чернігівської та Сумської областей.

Українські військові зазначають, що цілі й завдання окупантів залежать від розмірів групи.

Так в кінці листопада військові ЗСУ підтвердили спроби проникнення російської ДРГ на півночі країни.

Також повідомлялось, що 12 жовтня, ворожа диверсійна розвідувальна група російських окупантів намагалась прорватися через кордон України в Сумській області та потрапити до об'єкта критичної інфраструктури. Отримавши відсіч загарбники відійшли з втратами.

Упродовж липня Сили оборони України у Сумській та Чернігівський областях припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон.

А також у  гирлі Дніпра Сили оборони знищили три диверсійно-розвідувальні групи ворога, зокрема знищено 11 окупантів, три човни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: