fbpx
Сьогодні
Фото 16:38 17 Гру 2023

На Сумщині росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру: загинула жінка

Фото: Сумська обласна прокуратура

У неділю, 17 грудня, ворожі війська обстріляли цивільну інфраструктуру Сумської області. В результаті російської атаки загинула місцева жінка.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Сумську обласну прокуратуру.

За даними слідства, сьогодні близько 12:50 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог, за попередніми даними, із САУ обстріляв цивільну інфраструктуру Краснопілля Сумської області.

Фото: Сумська обласна прокуратура

Один снаряд окупантів потрапив у приватний будинок, в результаті чого 69-річна власниця загинула.

Також пошкоджено:

  • три приватні будинки,
  • два транспортні засоби.

Фото: Сумська обласна прокуратура

Згідно з повідомленням, за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Фото: Сумська обласна прокуратура

Ворожі обстріли Сумської області

Зауважимо, що російські окупанти з перших днів повномасштабного вторгнення атакують прикордонні території Сумської області. На території громад, що знаходяться біля кордону днями навіть помітили активізацію російських ДРГ.

Вчора ми також повідомляли, що росіяни обстріляли прикордоння Сумської області. В результаті один місцевий отримав поранення.

Раніше, 28 листопада, окупанти здійснили артилерійський обстріл населених пунктів Сумської області.

У власному авто поранення отримали цивільний чоловік та його 7-річна падчерка. Згодом дівчинка померла в лікарні.

Також ввечері, 19 листопада, ворожа армія завдала мінометного обстрілу по населених пунктам Сумської області. В результаті атаки росіян загинув 48-річний чоловік, який знаходився на території власного домоволодіння.

Нагадаємо, 11 листопада ворожі війська обстріляли одну з автомобільних доріг у Сумській області. В результаті події загинули двоє мирних мешканців.

Також на початку жовтня в Сумській області в селищі Угроїди внаслідок обстрілу російських окупантів загинула 13-річна дівчина. Вона померла в кареті швидкої допомоги.

Нічна атака України

Спочатку повітряники повідомили про першу групу "шахедів", яка з'явилась після 21:00. Ударні БПЛА зафіксували на Миколаївщині та Харківщині.

Станом на 22:50 стало відомо, що частина БПЛА перебувала над Кіровоградщиною та рухалася у західному напрямку. Інші "шахеди" летіли з Дніпропетровської області у напрямку Полтавщини.

Про загрозу також оголосили на Одещині. Повітряну тривогу додатково оголошували у Херсонській, Миколаївській, Вінницькій, Хмельницькій і Житомирській областях. Потім "Шахеди" досягли Старокостянтинова.

Під час бойової роботи протиповітряної оборони у ніч на 17 грудня один з обстріляних безпілотників впав на приватний житловий будинок в Одеському районі та вибухнув: загинула одна людина.

Зауважимо, що у ніч на 17 грудня окупанти запустили по Україні 20 ударних безпілотників, керовану авіаційну ракету Х-59 та ракету "Іскандер": українська протиповітряна оборона збила всі дрони та Х-59.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: