fbpx
Сьогодні
19:53 13 Гру 2023

Рішення для відбудови: на Сумщині відновлюють медзаклади, пошкоджені росіянами ще на початку повномасштабної війни

English version here

Фото: МОЗ

Понад півтора року російська армія системно та прицільно обстрілює цивільну інфраструктуру України, внаслідок чого чимало медзакладів було пошкоджено або зруйновано вщент. У тому числі й на Сумщині. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство охорони здоров'я України.

У чому проблема?

Тростянецька громада Сумської області перебувала під окупацією російських військ 31 день. За цей час ворог тероризував та руйнував медичну інфраструктуру регіону. Зокрема, значних ушкоджень та руйнувань зазнали підрозділи Тростянецького центру первинної медичної допомоги (ЦПМД). Загалом з 18 фельдшерських пунктів та 6 амбулаторій було пошкоджено 8 підрозділів.

Російським танком майже впритул було обстріляно та пошкоджено приміщення Тростянецької міської лікарні, де на другому поверсі поліклінічного відділення розташовувались амбулаторії загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) №3 та №4 Тростянецької «первинки». Також внаслідок обстрілів були пошкоджені й фельдшерські пункти у селах Вишневе, Буймер, Поляне, Солдатське тощо.

на Сумщині відновлюють медзаклади

Фото: МОЗ

Яке рішення?

Завдяки спільним зусиллям місцевої влади та партнерів вдалося повністю відновити приміщення та здійснити ремонт, де розташовувались підрозділи Тростянецького ЦПМД. Зараз медзаклад продовжує працювати та надавати медичну допомогу мешканцям регіону.

на Сумщині відновлюють медзаклади

Фото: МОЗ

Як це працює*

Відбудова поліклініки у Тростянці – важливий проєкт Агентства відновлення. Тут щодня медичну допомогу отримують близько 400 пацієнтів – як дорослих, так і дітей. Триває робота для покращення якості медичних послуг та забезпечення комфорту пацієнтів і персоналу.

на Сумщині відновлюють медзаклади

Фото: МОЗ

Підрядники вже демонтували пошкоджені ґанки біля будівлі. Завершують роботи з відбивання штукатурки на стінах та демонтажу цегляних перегородок і стяжки підлоги. Розпочали роботи з улаштування нових перегородок і прокладання магістралей комунікацій.

За проєктом передбачено виконання внутрішнього оздоблення приміщення, ремонт підлоги, заміна пошкоджених віконних та дверних блоків. Також повністю відремонтують системи водопостачання, каналізації, теплопостачання, опалення та електропостачання.

на Сумщині відновлюють медзаклади

Фото: МОЗ

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни в Україні росія пошкодила 1 480 об'єктів медзакладів та ще 195 – зруйнувала вщент. 444 об'єкти медзакладів вдалося відновити повністю, ще 405 об'єктів відновлені частково. При цьому на Сумщині повністю відновлено 22 об'єкти медзакладів, ще 11 об'єктів відновлено частково.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: