fbpx
Сьогодні
20:58 11 Лис 2023

На Сумщині російські загарбники обстріляли автодорогу, є загиблі

Сьогодні, 11 листопада, ворожі війська обстріляли одну з автомобільних доріг у Сумській області. В результаті події загинули двоє мирних мешканців.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора.

Обстріл стався у суботу,11 листопада, близько 13:00.

Росіяни атакували автомобільну дорогу між населеними пунктами Стара Гута – Нова Гута Шосткинського району Сумської області.

Як зазначається, унаслідок атаки російських військових загинули двоє цивільних чоловіків, які їхали на мотоциклі, одному із загиблих було 70 років, а іншому – 59 років.

"Проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством", – ідеться у повідомленні.

Також повідомляється, що російські війська вночі в суботу, 11 листопада, обстріляли з мінометів Шалигінську громаду Сумської області.

Також у Сумській області через обстріл пошкоджено підстанцію, проте електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для потреб споживачів.

"Учора внаслідок обстрілу одного з прикордонних районів Сумщини відбулося загоряння обладнання підстанції. Без постраждалих. Пожежу ліквідовано силами ДСНС. У Дніпропетровській області внаслідок обстрілу відключилася одна лінія електропередачі напругою 6 кВ, без світла залишалися понад 1,1 тис. споживачів. Також у Нікополі обстрілом пошкоджено газопровід низького тиску – є відключені споживачі", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що енергогенеруючі потужності працюють у штатному режимі.

Ситуація у Сумській області

Російська армія захопила частину Сумської області у перші дні повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Проте регіон був повністю звільнений у березні-квітні.

Після цього російські окупанти майже щоденно обстрілюють Сумську область, особливо прикордонні райони з мінометів, артилерії, дронів та іншого озброєння.

Так, 26 жовтня через російський обстріл загинув 16-річний хлопець. Пізніше окупанти також атакували Сумську область дронами-камікадзе. Сили ППО збили два "Шахеди".

Крім того, у Сумській області хочуть евакуювати всіх дітей з зони 30 кілометрів від кордону з Росією. Причиною цього стало збільшення кількості обстрілів.

Нічна атаки росії

Сьогодні вночі безпілотники фіксували у низці областей України, а в Києві працювала ППО.

Під час нічної атаки столиці сили ППО знищили всі ворожі цілі.

До того ж Повітряні Сили відбили нічні ворожі атаки БпЛА на мирні міста, знищивши 19 дронів-камікадзе.

А 11 листопада, вранці, російські агресори випустили у бік Києва балістичну ракету "Іскандер".

Як повідомляють у військовій адміністрації, приблизно о 8:00 в бік міста була запущена балістична повітряна ціль, за попередніми даними типу "Іскандер".

"Після тривалої паузи в 52 дні, ворог поновив ракетні атаки по Києву! До Києва ракета не долетіла, сили та засоби протиповітряної оборони знищили її на підльоті до столиці", підкреслив Попко.

Влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. Водночас в одному з районів області дві ракети влучили в поле між населеними пунктами.

За оперативною інформацією, вибуховою хвилею пошкоджено 5 приватних житлових будинків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: