fbpx
Сьогодні
Фото 16:25 28 Лис 2023

Армія рф обстріляла Сумську область з артилерії: серед загиблих – 7-річна дитина

English version here

Фото: прокуратура Сумської області

Сьогодні, 28 листопада, окупанти здійснили артилерійський обстріл населених пунктів Сумської області.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на прокуратуру Сумської області.

За попередніми даними, рф почала обстріли близько 12:30, застосувавши заборонені міжнародним правом методи ведення війни. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру міста Середина-Буда Сумської області з РСЗВ.

Армія рф обстріляла Сумську область

Фото: прокуратура Сумської області

У результаті атаки зруйновано щонайменше 5 приватних будинків. Рятівники дістали з-під завалів тіла двох загиблих жінок та двох поранених чоловіків. Також у власному авто поранення отримали цивільний чоловік та його 7-річна падчерка. Згодом дівчинка померла в лікарні.

Армія рф обстріляла Сумську область

Фото: прокуратура Сумської області

"Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області", – йдеться у повідомленні.

Армія рф обстріляла Сумську область

Фото: прокуратура Сумської області

Що відомо про підготовку України до обстрілів рф

Нагадаємо, що наприкінці жовтня розвідка Британії відзначила тривалу паузу у застосуванні росією авіації далекої дії для ракетних ударів по Україні та пов'язувала це з накопиченням запасу на зиму.

Своєю чергою речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону також заявляв, що, ймовірно, російська федерація могла взяти паузу в повітряних атаках по Україні для накопичення певної кількості ракет.

Загарбники розуміють, що завдавати удару одними дронами-камікадзе Shahed недостатньо ефективно: адже сили ППО ефективно їх збивають, а також отримують й будуть отримуватиме ще засоби проти БпЛА.

Окрім того, раніше розвідка Британії заявляла, що російська армія напередодні зими вже накопичила значні запаси крилатих ракет для завдавання ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Своєю чергою український уряд та Генштаб ЗСУ ухвалили рішення про захист обʼєктів енергетичної інфраструктури.

А в "Укренерго" готуються до найгіршого сценарію взимку та населенню радять по можливості придбати автономні джерела живлення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: