fbpx
Сьогодні
11:31 25 Лис 2023

Міноборони спільно з Мінцифри створили робочу групу з будівництва укріплень: у чому рішення

Фото: Телеграм / Міноборони

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство оборони створили спільну робочу групу з питань будівництва фортифікаційних споруд.

Про це пише Рубрика, посилаючись на обидва відомства.

У чому проблема?

Останні 2 місяці російська армія активізувалася на майже всіх напрямках фронту, а подекуди намагається штурмувати наші позиції та наступати. Особливо запекло рф намагається на Донеччині захопити Авдіївку, а на Бахмутському  – повернути втрачені позиції.

Нашим оборонцям, окрім зброї та техніки дуже допомогають протистояти ще й добре облаштовані фортифікаційні споруди.

Для їх якісного зведення потрібно залучення великих коштів та живої сили, а це не завжди під силу тільки військовим. До того ж ліній оборони повинно бути не одна, а мінімум три.

Яке рішення?

Якісні фортифікації допоможуть посилити обороноздатність країни та ефективніше протидіяти ворогу. Тому, зі слів Федорова, вирішили створити з Міноборони робочу групу з питань будівництва оборонних споруд.

"Для впровадження нових підходів Уряду буде запропоновано затвердити нову ефективну модель з будівництва фортифікаційних споруд, до якої залучать ресурси Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури, ОВА, приватних підрядників", наголосили у Міноборони.

Як це працює?

Як уточнив очільник Мінцифри, він очолюватиме групу разом із міністром оборони Рустемом Умєровим.

Вона працюватиме як оперативний штаб і буде координувати зусилля органів влади та військових у питаннях будівництва фортифікаційних споруд.

"Орган працюватиме в режимі 24/7 за принципом "оперативного штабу", зауважили у Міноборони.

Умєров та Федоров

Фото: Телеграм / Міноборони

Як наголосив Федоров, планують упровадити реформу, щоб визначити зони відповідальності:

  • на першій лінії оборони будівництво фортифікаційних споруд здійснюють військові підрозділи,
  • на другій-третій лінії – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України через залучення приватних підрядних організацій.

"Тимчасовий консультативно-дорадчий орган координуватиме зусилля всіх органів військового управління, центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд – аби робота за цим напрямком була системною", підкреслили у оборонному відомстві.

За словами Федорова, уряд залучив фінансування від українського бізнесу на будівництво фортифікаційних споруд на найскладніших напрямках.

Як додали в Міноборони, при Міжвідомчій робочій групі вже створили волонтерську бізнес-спільноту, яка готова підтримувати будівництво укріплень.

У вересні президент України Володимир Зеленський повідомив про "важливу нараду" з керівництвом Міноборони та Мінцифри щодо цифровізації системи обліку в армії.

Що відомо про реорганізацію Міністрерства оборони

Нагадаємо, що 6 серпня, Верховна Рада України схвалила рішення призначити ексголову Антимонопольного комітету Рустема Умєрова на посаду очільника Міністерства оборони.

Новопризначений міністр оборони переконаний, що кадрові зміни у МОУ сприятимуть перезавантаженню відомства, і передусім якісні зміни відчують військовослужбовці.

Тоді він заявив про намір запровадити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників та цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК).

Також Умєров підписав наказ про створення медичного департаменту Міноборони України. Серед іншого, це дозволить провести стандартизацію турнікетів та бойових аптечок українських воїнів.

Окрім того, міністр оборони підписав наказ про призначення досвідченого менеджера Арсена Жумаділова гендиректором Державного оператора тилу. Відтепер Міноборони купуватиме продукти для армії по-новому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: