fbpx
Сьогодні
13:38 06 Вер 2023

Новим міністром оборони Верховна Рада призначила Умєрова

6 серпня, Верховна Рада України схвалила рішення призначити ексголову Антимонопольного комітету Рустема Умєрова на посаду очільника Міністерства оборони.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram народного депутата Ярослава Железняка.

Як відомо, Умєров був народним депутатом від "Голосу" та очільником Фонду державного майна.

Нардеп повідомив, що "за" проголосували 338 народних депутатів.

Процедура призначення, за словами нардепа, відбувалася без присутності Володимира Зеленського. Главу держави представляв постпред Федір Веніславський.

Нагадаємо, що 4 вересня голова Фонду держмайна Рустем Умєров подав до Верховної Ради заяву про звільнення. Він має стати новим міністром оборони замість Олексія Резнікова.

Що відомо про Рустема Умєрова

Умєров за походженням кримський татарин, радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Працював над відновленням історичних та політичних прав кримських татар, а також активно лобіює ухвалення  важливих для кримських татар законопроектів: про корінних народів і статус кримськотатарського народу.

У 2007 році був співзасновником міжнародної організації "Bizin Qirim" та ГО "Земляцтво кримських татар". Також з 2011 до 2013 року був співзасновником "Фонду Розвитку Криму". В ці ж роки обіймав посаду у компанії "iCapital", а через деякий час працював в компанії "ICG Investments".

У 2013 році заснував інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation.

Одним із головних векторів у діяльності Рустема Умєрова була постійна комунікація щодо питань обміну кримських політв'язнів та військовополонених. Зокрема у 2017 році він сприяв звільненню двох політв'язнів Кремля – кримських татар Ахтема Чийгоза та Ільмі Умєрова.

Був співголовою депутатського об'єднання "Кримська платформа", учасник української переговорної групи з рф.

Нагадаємо, замість Умєрова головою Фонду державного майна планували призначити Ольгу Піщанську, яка керує Антимонопольним комітетом.

Вона написала заяву про звільнення із АМКУ. Але, за інформацією нардепа Ярослава Железняка, відмовилася очолити Фонд держмайна – туди поки призначень не буде.

За інформацією співрозмовників LB.ua Рустем Умєров є важливим комунікатором Києва з владою Туреччини та королівською родиною Саудівської Аравії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: