fbpx
Сьогодні
18:40 23 Лис 2023

У МОУ заявили про активне впровадження політики гендерної рівності у секторі безпеки й оборони

Міністерство оборони України активно розпочало впроваджувати політику гендерної рівності в секторі безпеки й оборони.

Про це заявила державна секретарка МОУ Людмила Дараган під час виступу на сьомому Українському жіночому конгресі в Києві, передає Укрінформ.

"Ми в міністерстві зараз робимо активні кроки, щоб впровадити політику гендерної рівності", зазначила держсекретарка.

Як наголосила Дараган, для впровадження гендерної політики в секторі безпеки й оборони необхідно зробити два основні кроки.

  • По-перше, подолати гендерні стереотипи, зокрема шляхом ефективного впровадження законодавства в частині скасування переліків посад, які жінки можуть займати на військовій службі.
  • По-друге, розширити можливості для жінок, тобто збільшити кількість посад командирів, які б займали жінки.

"У першу чергу це стосується збільшення кількості жінок на посадах командирів підрозділів, усунення штучних проблем із їх просуванням на службі в бойових частинах.

На сьогодні в нас дуже багато жінок-фінансистів, працівниць відділів кадрів, юристок, але ми маємо дуже мало жінок на посадах командирів – хоча би рівня роти", – пояснила державна секретарка МОУ.

У цьому контексті Дараган також поінформувала, що Міністерство оборони зараз проводить системну політику щодо стратегії розвитку людського капіталу.

"Ми сподіваємося, що зможемо подолати гендерний стереотип, який стосується не тільки сектору безпеки та оборони, а й усіх сфер життя. Отже, це два основних питання.

Звичайно, у нас ще залишаються питання, які потрібно вирішувати системно, – це і побут, і взаємини, і розгляд скарг, але це можливо тільки в межах загальної стратегії розвитку людського капіталу в ЗСУ, розуміючи горизонти, тактичні і стратегічні цілі", зауважила вона.

Держсекретарка підкреслила, що сьогодні в Міноборони є розуміння цих процесів.

"Я переконана, що ми й надалі будемо впроваджувати політику рівних прав та можливостей у Силах безпеки і оборони України", – додала вона.

Як повідомляли раніше, станом на жовтень цього року кількість жінок у складі Збройних сил України становить понад 62 тисячі – це 7,3% від загальної чисельності ЗСУ. Із них військовослужбовиць – 43 479 осіб.

Що відомо про реорганізацію Міністрерства оборони

Нагадаємо, що 6 серпня, Верховна Рада України схвалила рішення призначити ексголову Антимонопольного комітету Рустема Умєрова на посаду очільника Міністерства оборони.

Новопризначений міністр оборони переконаний, що кадрові зміни у МОУ сприятимуть перезавантаженню відомства, і передусім якісні зміни відчують військовослужбовці.

Тоді він заявив про намір запровадити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників та цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК).

Також Умєров підписав наказ про створення медичного департаменту Міноборони України. Серед іншого, це дозволить провести стандартизацію турнікетів та бойових аптечок українських воїнів.

Окрім того, міністр оборони підписав наказ про призначення досвідченого менеджера Арсена Жумаділова гендиректором Державного оператора тилу. Відтепер Міноборони купуватиме продукти для армії по-новому.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: