fbpx
Сьогодні
Відео 21:45 18 Жов 2023

Міністр оборони представив програму дій; уже є перші кроки для розв’язання питань, які порушували військові, – Зеленський

Фото: Офіс президента

Нова команда Міністерства оборони займатиметься вирішенням тих проблем, про які говорили військові, зокрема, зменшуватиме бюрократію в армії та цифровізує процеси постачання військ.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення, повідомляє Рубрика.

"Я провів нараду з міністром оборони України – він представив свою команду, свою програму. Склад міністерства оновлено. Вже є й перші кроки для розв'язання тих питань, про які говорили військові. Зменшувати бюрократію, спрощувати документообіг, всі процедури, вивільняти час командирів на бойову роботу замість паперової. Буде більше цифровізації та чіткості в постачанні у війська. Має бути більше готовності й для зворотного зв'язку з військовими та подолання накопичених проблем. Я дякую всім у державній системі, хто працює заради інтересів України, щоб результат був щодня. Кожен день – більше сили для України", – зазначив Президент.

Також він повідомив, що провів важливі телефонні розмови з Прем'єр-міністром Норвегії та Президентом Франції. Зокрема, говорили про те, що відбувається на полі бою, про підтримку наших воїнів, про оборонну співпрацю, про роботу «зернових коридорів» у Чорному морі. Це важливо не лише для нашої держави, а й для всього світу, для глобальної стабільності. Особлива увага, звичайно, – посиленню ППО та наших далекобійних можливостей, нашої міцності на морі.

Зеленський розповів, що обговорили з Прем'єр-міністром Норвегії початок роботи щодо безпекових гарантій на основі відповідної декларації з «Великою сімкою». Запросив Норвегію взяти участь у наступній зустрічі щодо Формули миру.


З Президентом Франції обговорили подальшу співпрацю на рівні ЄС – і політичну роботу для відкриття переговорів щодо членства, і макрофін для України. Запросив і Норвегію, і Францію взяти участь у нашому саміті щодо продовольчої безпеки та гуманітарної ініціативи «Зерно з України», який відбудеться наступного місяця.

"Важливо, що збігаються наші оцінки ситуації на Близькому Сході. Обговорив це і з Еммануелем, і з паном Прем'єр-міністром Норвегії. Це принципова річ – не допустити будь-якої подальшої ескалації на Близькому Сході та зберегти якомога більше життів. Усі сторони повинні дбати про цивільних людей – про жінок і дітей, які опинилися в зоні бойових дій та обстрілів. Це буде один із найгірших сценаріїв, якщо кількість жертв буде знову й знову збільшуватися. І треба не допустити такого сценарію", – зауважив Зеленський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: