fbpx
Сьогодні
09:59 24 Лис 2023

Закупівля ракетного озброєння та боєприпасів: у Міноборони назвали пріоритети бюджету на 2024 рік

English version here

Закупівля ракетного озброєння і боєприпасів будуть пріоритетами оборонного бюджету у 2024 році, акцентує заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства оборони України.

"Один із основних пріоритетів оборонного бюджету на 2024 рік – це ракетне озброєння і боєприпаси", – наголосив заступник Міністра оборони України Юрій Джигир.

На цей напрямок з коштів, запланованих на 2024 рік, піде приблизно 175 мільярдів гривень. На військову техніку – близько 80 мільярдів гривень.

Наступним пріоритетом є поточний ремонт пошкодженої військової техніки і закупівля запчастин до неї.

"Урядом перед міністерством поставлено завдання максимально контрактувати озброєння і військову техніку українського виробника. І за нашими оцінками, понад 190 мільярдів гривень з коштів, які будуть контрактуватися у наступному році, залишаться у вітчизняного виробника", — сказав Юрій Джигир.

 

Як відомо, на озброєнні Збройних сил України вже понад 20 нових найменувань дронів українського виробництва. Цього року Кабмін виділив цього року 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотників.

Крім того, президент України Володимир Зеленський оголосив про створення нового альянсу у сфері озброєння. До цього вже приєдналися декілька виробників зброї з різних країн.

Нещодавно Міноборони також заявило, що зброя українського виробництва потраплятиме на фронт швидше. На період війни спростили виробничий цикл і процес випробувань.

Що відомо про спільне виробництво зброї Україною та іншими державами

Нагадаємо, 28 вересня, під час зустрічі український президент та французький міністр детально обговорили подальші кроки з посилення обороноздатності України за підтримки Франції, зокрема можливості започаткування спільного виробництва певних видів озброєння.

Окрім того, німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

При чому, погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії Rheinmetall щодо цього будівництва.

Ще раніше повідомляли, що ДК "Укроборонпром" разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть разом виробляти танкові снаряди калібру 125 мм. Відповідну домовленість Україна та Польща підписали 5 квітня цього року.

До того ж, Україна разом з однією з країн НАТО почала виробляти 122-мм артилерійські снаряди. Першу партію боєприпасів вже відправили на фронт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: