fbpx
Сьогодні
Фото 11:42 13 Лис 2023

У Сполучених Штатах Єрмак зустрівся з українською та кримськотатарською громадами

Фото: Офіс Президента

З представниками української та кримськотатарської громад в Українському домі у Вашингтоні зустрівся керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє Офіс Президента, пише Рубрика.

Під час зустрічі очільник Офісу глави держави поінформував про ситуацію на полі бою та потреби України в оборонній і фінансовій допомозі.

"Багато було досягнуто, але перед нами ще кілька критичних битв. Результат війни визначить долю не лише українців. Від нього залежить майбутнє народів США, Європи та всього людства на десятиліття", – зазначив Єрмак.

Він акцентував, що агресор загрожує демократіям ззовні та намагається зруйнувати зсередини масованою пропагандою, впливом на вибори, кібератаками тощо. Цьому можна протиставити лише єдність демократичного світу.

Фото: Офіс Президента

"Маємо протистояти будь-яким спробам нас розколоти. Зі свого боку Україна докладає всіх зусиль, щоб не лише подолати російську військову потугу, а й забезпечити єдність", – наголосив Єрмак.

Зокрема він зазначив, що попри війну Українська держава прискорила просування до ЄС і НАТО, про що свідчать вільнюська Спільна декларація про підтримку України та рекомендація Європейської комісії щодо початку переговорів про вступ до Євросоюзу.

Керівник Офісу президента подякував за всебічну підтримку, яку українська та кримськотатарська громади США надавали в цей складний для України час.

"Допомога Україні сьогодні – не лише порятунок української нації. Це захист усіх європейців і американців, захист усього вільного світу. І я вкотре хочу подякувати американському народу, Президенту Байдену та Конгресу, які це чудово розуміють і підтримують Україну", – зазначив він.

Фото: Офіс Президента

Єрмак висловив подяку всім тим, хто займався волонтерською діяльністю, надавав експертну та адвокаційну підтримку, домовлявся з американськими медичними закладами про лікування поранених військових і цивільних українців, організовував благодійні концерти, хто виступав в американських ЗМІ із закликом не полишати Україну сам на сам у боротьбі з російськими загарбниками.

Окремо він відзначив багаторічні зусилля американських українців, спрямовані на інформування суспільства США про Голодомор 1932–1933 років в Україні, 90-ті роковини якого вшановують цьогоріч, і сприяли офіційному визнанню в багатьох штатах Голодомору геноцидом українського народу.

"Будь ласка, продовжуйте підтримувати Україну в її прагненні повноправного членства в НАТО. Продовжуйте адвокацію в Конгресі та допоможіть нам отримати схвалення додаткового фінансування для України. Продовжуйте поширювати правду про Голодомор. Усе це буде на користь усьому демократичному світу", – додав Єрмак.

Очільник Офісу президента наголосив, що в перемозі України буде чималий внесок української та кримськотатарської громад США.

"Для нас дуже важливі ваша експертиза й ваш досвід. Тому ми відкриті до пропозицій і готові до всебічної співпраці", – підкреслив він.

Фото: Офіс Президента

Єрмак окремо подякував за підтримку Світовому конгресу українців і привітав Павла Ґрода з переобранням президентом організації.

Як повідомляла Рубрика, українська делегація прибула до Сполучених Штатів Америки для обговорення питання Формули миру Президента Володимира Зеленського та зміцнення оборони України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: